Dit zijn de 10 populairste videoclips van 2015

Geschreven door op 9 december 2015 om 13:31
Logo: YouTube

2015 is bijna voorbij en ook Youtube maakt de balans op. Zij hebben uitgerekend welke nummers in Nederland het meest bekeken zijn.

Youtube top 10

De top 10 ziet er als volgt uit. Het is niet bekend hoe vaak een filmpje in Nederland precies is bekeken, alleen wereldwijde cijfers zijn beschikbaar.Youtube

1. Kenny B – Parijs

Een van de grootste hits van het jaar komt van Kenny B. Ook op Youtube, met 20 miljoen views. Ook de Amsterdamse en Rotterdamse parodie zijn dit jaar veel bekeken.

YouTube player

2. Wiz Khalifa ft. Charlie Puth – See You Again

Een eerbetoon aan de overleden coureur Paul Walker en de soundtrack van de film Fast & Furious 7. Wereldwijd is de video meer dan 1,2 miljard keer bekeken. Wereldwijd de meest bekeken video van 2015.

YouTube player

3. Major Lazer & DJ Snake ft. MØ – Lean On

Een nummer dat na negen maanden dat nog steeds niet verveeld. Meer dan 879 miljoen mensen bekeken de video.

YouTube player

4. Lil’ Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs

Het nummer waar iedereen het deze zomer over had. De SGP heeft zelfs kamervragen gesteld over het nummer. Bijna 19,5 miljoen keer bekeken.

YouTube player

5. Adele – Hello

Deze kan uiteraard niet ontbreken. De video kwam pas uit op 22 oktober, maar toch al 647 miljoen keer bekeken. En het jaar is nog niet voorbij!

YouTube player

6. Ellie Goulding – Love Me Like You Do

De soundtrack van Fifty Shades of Grey. Een track die bijna het hele jaar mee is gegaan, want de video is uitgekomen op 22 januari. 847 miljoen views.

YouTube player

7. Justin Bieber – What Do You Mean?

Heeft geen verdere uitleg nodig. 418 miljoen keer bekeken, wereldwijd. Geen persoonlijk record, de video van Baby uit 2010 is 1,25 miljard keer bekeken en een van de meest gedislikete Youtubevideo’s ooit. Vandaag heeft Justin aangekondigd dat hij in oktober 2016 naar Nederland komt.

YouTube player

8. Rihanna & Kanye West ft. Paul McCartney – FourFiveSeconds

Terwijl er nog steeds veel onduidelijkheid is over het album van Rihanna, bracht ze dit jaar wel een succesvolle single uit. FourFiveSeconds werd dit jaar 310 miljoen keer bekeken.

YouTube player

9. Lil’ Kleine & Ronnie Flex – Zeg Dat Niet

Hoewel het nummer geen grote hit was en nauwelijks op de radio te horen was, doet Nederlandse hiphop het toch altijd weer heel goed op Youtube. Lil’ Kleine en Ronnie Flex zijn de enige artiesten die twee keer in dit lijstje staan. Deze video van het gouden duo is ruim 10 miljoen keer bekeken.

YouTube player

10. David Guetta & Afrojack ft. Nicki Minaj – Hey Mama

We mogen best wat trotser zijn op onze Nederlandse dj’s. Onze eigen Afrojack is mede verantwoordelijk voor deze video, die meer dan een half miljard keer is bekeken.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · ·