Gewonden na incident met gasfles op Pukkelpop

Geschreven door op 20 augustus 2015 om 14:41
Logo: Pukkelpop Festival

Zeker vijf bezoekers van Pukkelpop festival zijn vandaag gewond geraakt. Reden is een incident met een gasfles op de camping van het Belgische festival.

Het ongeluk met de gasfles vond plaats op camping A. Deze camping bevindt zich vlak tegenover het festivalterrein. De gasfles viel om en veroorzaakte een steekvlam. Het 3-daagse festival in Hasselt trekt jaarlijks veel Belgische maar ook Nederlandse bezoekers.

5 gewonden tijdens Pukkelpop

Na het ongeluk moesten meerdere ambulances zich een weg banen door het drukke festivalterrein. Volgens de organisatie waren de hulpdiensten desondanks snel ter plaatse.

Vijf festivalgangers zijn afgevoerd naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Geen van de hen is in levensgevaar. Twee personen werden ter plekke verzorgd. De familie van de jongeren is inmiddels ingelicht. De vrienden zijn opgevangen.

Gasfles op festival

Gasflessen met maximum 250 gram inhoud zijn toegelaten op de campings van Pukkelpop. Alle andere gasbussen zijn verboden. Andere soorten open vuur, zoals barbecues, esbitvuurtjes, kaarsen, toortsen, kampvuren en gasbranders met prikpatroon zijn niet toegelaten.

 

Bron: De Standaard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pukkelpop Nieuws