10 tracks die je voorbereiden op het festivalseizoen van 2019

Geschreven door op 9 maart 2019 om 12:00
Festivalseizoen 2019 - Fotocredits: ktphotography - Pixabay (CC0)

Menig festival-affiche is al gevuld met een flink deel van het programma voor 2019. Welke tracks ga jij deze zomer horen op Lowlands, Pinkpop of Rock Werchter?

Festival seizoen 2019

Rock Werchter, Lowlands, Zwarte Cross… Voor de meeste festivals is een deel van de line-up voor aankomend seizoen al bekendgemaakt. Welke hits worden aankomende zomer ten gehore gebracht? Beluister hieronder tien nummers die jou helemaal voorbereiden op deze muziekfestijnen!

Fleetwood Mac – Dreams (Pinkpop)

In het weekend van zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni 2019 vindt Pinkpop plaats in Landgraaf. Aankomend jaar staat headliner Fleetwood Mac opnieuw op het podium van het Limburgse evenement. De Brits-Amerikaanse formatie was in 1971 al eens te zien in Landgraaf. Een van de populairste tracks, ‘Dreams’, is ruim 230 miljoen keer beluisterd op Spotify en deze mag dan ook niet missen in dit rijtje.

YouTube player

Robyn – With Every Heartbeat (Rock Werchter & Down The Rabbit Hole)

Met hits als ‘Show Me Love’ en ‘Dancing On My Own’ is Robyn niet weg te denken uit de electropop scene. De track ‘With Every Heartbeat’ klinkt als de perfecte afsluiter voor haar shows op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter.

YouTube player

Paul Kalkbrenner – Sky And Sand (Rock Werchter & Lowlands)

Paul Kalkbrenner is al ruim twintig jaar actief in de muziekindustrie. Het trouwe Lowlands publiek heeft de aanstekelijke technobeats van deze Duitse producer al meerdere malen mogen meemaken, bijvoorbeeld tijdens de editie van 2016. Zijn track ‘Sky And Sand’, afkomstig uit 2013, is één van de meest populaire nummers van de dj. Kalkbrenner is in juni 2019 te zien op het podium van Rock Werchter en geeft in augustus 2019 een show tijdens Lowlands.

YouTube player

The Black Eyed Peas – Where Is The Love? (Zwarte Cross)

Dit is misschien wel de meest verrassende festivalnaam van dit seizoen: The Black Eyed Peas. Na een aantal stille jaren maakte de groep, zonder zangeres Fergie, in oktober 2018 een comeback met het album MASTERS OF THE SUN VOL.1‘. Naast deze nieuwe plaat zullen hits als ‘I Gotta Feeling’, ‘Pump It’ en ‘Where Is The Love?’ tijdens de show niet ontbreken. De Amerikaanse formatie geeft in het weekend van donderdag 18 juli tot en met zondag 21 juli een optreden tijdens Zwarte Cross.

YouTube player

Muse – Pressure (Rock Werchter)

Op de laatste dag van Rock Werchter vindt de show van Muse plaats. In 2000 maakten de rockers hun debuut op het Belgische festival. Drie jaar geleden, tijdens de editie van 2015, was de band er voor het laatst. Het publiek kan onder meer tracks van het meest recente album ‘Simulation Theory’ verwachten tijdens dit optreden. Beluister hieronder het nummer ‘Pressure’, afkomstig van deze plaat:

YouTube player

The 1975 – It’s Not Living (If It’s Not With You) (Rock Werchter & Sziget)

De vier muzikanten die samen The 1975 vormen, maken al samen muziek sinds de middelbare school. Een internationale doorbraak volgt wanneer hun gelijknamige album in 2013 uitkomt. Eind 2018 brengt de formatie ‘A Brief Inquiry Into Online Relationships’ uit. Het nummer ‘It’s Not Living (If It’s Not With You)’ is één van de populairste tracks van deze plaat. The 1975 staat aankomend festivalseizoen op Rock Werchter en Sziget.

YouTube player

Tame Impala – The Less I Know The Better (Lowlands & Pukkelpop)

Tame Impala wordt gezien als één van de meest geliefde festivalbands ooit. Met de plaat Currents uit 2015 hebben ze meerdere hits weten te scoren, zoals ‘Let it Happen’ en ‘The Less I Know The Better’. De laatste keer dat de groep op een Nederlands podium stond was in 2015. Aankomende zomer is Tame Impala te zien op Pukkelpop en Lowlands. Beluister hieronder de grootste hit van het album ‘Currents’:

YouTube player

Post Malone – Better Now (Pukkelpop & Sziget)

De Amerikaanse rapper Post Malone betreedt deze zomer het podium van Pukkelpop en Sziget . Met tracks als ‘Better Now’, ‘Psycho’ en ‘Rockstar’ is de artiest niet meer weg te denken uit de Top 40 en de rapscene. Beluister hieronder het nummer ‘Better Now’:

YouTube player

Twenty One Pilots – My Blood (Lowlands, Pukkelpop & Sziget)

Twenty One Pilots is in de zomer van 2019 te zien op Lowlands, Sziget én Pukkelpop. Na de succesvolle plaat Blurryface‘ verscheen in oktober 2018 het album Trench‘. Afkomstig van deze plaat is de song ‘My Blood’, die vast en zeker voorbij gaat komen tijdens één van de shows. Beluister het nummer hieronder:

YouTube player

The National – I Need My Girl (Pukkelpop, Lowlands & Sziget)

Met maar liefst twee shows op de planning van Pukkelpop is The National de absolute headliner van dit festival. Ook geeft de band een show tijdens Lowlands en zijn de rockers te zien op het podium van Sziget. Het nieuwe album ‘I Am Easy To Find’ is inmiddels onderweg, dus van nieuw materiaal is het festivalpubliek verzekerd. Een voorproefje op deze plaat is het nummer ‘You Had Your Soul With You’:

YouTube player

 

Bronnen: Pukkelpop, Sziget, Lowlands, Pinkpop, Zwarte Cross, Rock Werchter, Bol.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.