Een nieuw seizoen BIRDsessions in BIRD

Geschreven door op 18 augustus 2015 om 11:17
Logo Artiesten Nieuws - Wit Vierkant (ArtiestenNieuws)

Rotterdam – Na een korte zomerstop zijn de BIRDsessions weer terug in BIRD. Vanaf 2 september kun je weer iedere woensdag muzikanten in hun natural habitat aanschouwen: jammend op het podium.

BIRDsessions in BIRD

Na het vertrek van Flávio Silva naar New York is de jonge drummer Niek de Bruijn de nieuwe BIRDsessions-host. Hieronder zie je welke muzikanten hij voor de sessies in september heeft uitgenodigd.

Wo. 2 sep.: CodartsJazzFinest

De eerste BIRDsessions na de zomer staat in het teken van de nieuwe lichting muzikanten die deze week begint met hun studie aan Codarts. Niek de Bruijn heeft daarom een vijftal Codarts-docenten uitgenodigd om deze sessie te openen, een speciaal voor deze gelegenheid gevormde all-star-band.

Line-up: Ben van den Dungen (tenor- en sopraansaxofoon), Bert Boeren (trombone), Ronald Kool (keys), Ed Verhoeff (gitaar), Jeroen Vierdag (bas) en Niek de Bruijn (drums).

Wo. 9 sep.: Kris Rietveld

Special guest van deze avond is Kris Rietveld. Als jongetje van zes wist hij al dat zingen en muziek de grote liefdes van zijn leven zouden worden. Hij studeerde dan ook met een 9,5 (!) af aan het Utrechts conservatorium en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Momenteel werkt hij hard aan zijn eerste album. Kom hem bekijken tijdens de BIRDsessions op 9 september!

Line-up: Kris Rietveld (vocals), Glenn Gaddum jr. (bas), Timothy Banchet (keys) en Niek de Bruijn (drums).

Wo. 16 sep.: Jimmi Hueting Trio

Drummer Jimmi Hueting sloot vorig jaar zijn masterstudie aan Codarts cum laude af. Ook is hij de meest recente winnaar van de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs, die hij o.a. met dit trio won. Het trio speelt eigen composities en arrangementen van bestaande stukken.

Line-up: Jimmi Hueting (drums), Koen Schalkwijk (piano) en Alessandro Fongaro (bas).

Wo. 23 sep.: Marzio Scholten Trio

Marzio Scholten is een van de meest toonaangevende Nederlandse jazzgitaristen van dit moment. Als leider van de band IDENTIKIT stuurde Marzio een bijzondere combinatie van moderne jazz en indierock de Nederlandse jazzwereld in. Debuutalbum Garage Moi ontving dan ook lovende recensies van o.a. de Volkskrant en het Parool.

Line-up: Marzio Scholten (gitaar), Sean Fasciani (bas) en Niek de Bruijn (drums).

Wo. 30 sep.: De Hobbyisten

De Hobbyisten bestaat uit een groep fanatieke muzikanten die elkaar gevonden hebben in de muziek. Met hun opzwepende beats en grenzeloos enthousiasme weten ze van ieder live-optreden een feest te maken. Verwacht veel hiphop, maar ook salsa, rock, soul, funk en reggae. De Hobbyisten speelt het allemaal!

Line-up: Rob Commandeur (gitaar), Kevin van Gorkom (vocals), Jelle de Korte (saxofoon), Jaimy Manuhutu (bas), Hugo van Rooijen (keys), Donald Samson (trompet en vocals), Benjamin Torbijn (drums) en Eva van Leeuwen (vocals).

Wanneer: iedere woensdag
Aanvang: 22.00 uur
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: gratis
Meer infohttp://bird-rotterdam.nl/

Bron: Podium BIRD

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Nieuws