Extremendous brengt een machtige, eclectische mixtape uit

Geschreven door op 25 juni 2015 om 19:35
Albumcover: Extremendous - Mixtape #1

Het DJ-trio van Extremendous is hun wilde dromen aan het verwezenlijken! Hun eerste mixtape, met daarin veel verschillende stijlen, is een feit! Wat vind jij ervan?

Vind je de mixtape van Extremendous leuk? Like ze dan even op Facebook door hier te klikken.

Mixtape Diversity Is Key

De eerste mixtape van Extremendous heeft de titel ‘Diversity Is Key’ gekregen. Tijdens ons gesprek met de drie mannen was wel te merken dat ze sterk vasthouden aan deze titel. “Het is niet zomaar bedacht, er zit echt een betekenis achter”, vertelt Rens, een van de dj’s. Extremendous probeert zich te onderscheiden van anderen en zo op te vallen: diversiteit is de sleutel tot succes. Met deze nieuwe mixtape is ze dat al aardig aan het lukken!

De mixtape bevat heel veel stijlen door elkaar, beter gezegd: een eclectische stijl. De overgang gaat snel zodat niemand verveeld raakt van een bepaald nummer. “De muziek op de mixtape is iets rustiger dan wat we normaal gesproken draaien. Het moet namelijk afspeelbaar zijn tijdens bijvoorbeeld het werken of gamen. Natuurlijk komen er ook wilde stukken in voor, je moet ook uitstralen wat je doet als je wel in de kroeg staat”, vertelt Glenn.

Als kers op de taart heeft Extremendous Nora Dalal (bekend van The Voice of Holland en Raffish) gestrikt. Het openingsnummer op de mixtape, zoals je hieronder kunt horen, heet The key the secret, uit de 90’s. Nora Dalal heeft dit nummer speciaal voor de mixtape Diversity Is Key ingezongen.

Waar het muziek maken begon

Er was natuurlijk niet direct een mixtape. Voor Glenn, een van de dj’s, begon het allemaal in de hardstyle-scene. Een vriend van hem had een draaitafel waar Glenn ook wel achter zou willen staan. Toen heeft hij er ook een gekocht en begon het avontuur voor hem als dj. Het draaien van hardstyle heeft hij momenteel trouwens voor een groot deel los gelaten.

Voor Rens begon het al toen hij 11 was. Hij zag twee dj’s draaien tijdens het afscheidsfeest op de basisschool. “Ze kregen de zaal die avond goed mee. Ik dacht: dat wil ik ook! Toen heb ik beetje bij beetje alle spullen gekocht die je nodig hebt en ben ik op feesten en partijen gaan draaien. Ik verzon een artiestennaam die ik inmiddels niet meer heb. Op feesten en partijen draai ik overigens nog wel!

Siebe draait momenteel onder de naam van Saiberian. Saiberian is momenteel, buiten Extremendous, ook druk bezig met nummers voor zichzelf produceren. Klik hier voor zijn Soundcloud kanaal.

De ontmoeting

Rens en Glenn raakten in de kantine aan de praat. Al snel kwam de muziek ter sprake en besloten ze thuis een keer samen muziek te maken. “Avondjes van 8 tot 11 thuis draaien en dan samen naar de kroeg in het dorp. In de kroeg stonden we wel naast elkaar te draaien maar niet samen. Vaak begonnen we met house en eindigden we met hardstyle. Een duo kon je ons toen nog niet noemen”, vertelt Glenn.

“In december 2013 organiseerde ik samen met een paar vrienden een feest in een kroeg. We organiseerden dat voor een wedstrijd: ‘Kroegbaas voor een avond’. Met geluk kregen we dj Thomas Newson geregeld. Ik had mezelf en Glenn natuurlijk ook op de line-up gezet. Helaas misten we nog één dj, iemand die de avond kon openen. Op mijn stageplaats vertelde ik dit tegen een collega van mij. Hij wist wel iemand en dat bleek Siebe te zijn, zijn zoon. Dus zodoende hebben we Siebe leren kennen”, zegt Rens.

Het begin van Extremendous

Het idee van een act met z’n drieën kwam pas later. Rens en Glenn zaten in de organisatie van een klein festival genaamd: Springbreak. Rens, Glenn en Siebe stonden natuurlijk weer als aparte acts op de line-up. Rens vertelt ons: “We hadden helaas geen budget voor een grote headliner. Toen bedachten we: hoe leuk zou het zijn als we een act bedenken die niemand kent, maar die ontzettend vet lijkt! Vervolgens kwamen we met het idee om met z’n drieën een act te vormen.”

De groep van Rens won de wedstrijd ‘Kroegbaas voor een avond.’ Ze wonnen een vat bier en nodigden ook de dj’s als dank uit om deze mee op te drinken. “Die avond zijn Rens, Siebe en ik aan de bar gaan zitten en hebben we de naam Extremendous bedacht”, vertelt Glenn. “We hebben alle bierviltjes in de kroeg volgeschreven met suggesties. Uiteindelijk kwamen we op tremendous, wat geweldig betekent. Al gauw kwam daar Extremendous uit. Het idee voor de headliner was nu dus compleet. Het feest zelf was gelukkig ook een succes, vooral omdat we niemand hadden verteld dat wij zelf de headliner moesten voorstellen. Nu weet hopelijk iedereen uit de omgeving wie Extremendous is.”

Wie is Extremendous nu?

Na Springbreak is er veel veranderd voor de mannen. Ze zijn gegroeid, hebben veel geleerd van hun optredens en zijn er serieus mee aan de slag gegaan. Rens is gedoopt tot MC en entertaint het publiek tijdens het optreden van Extremendous met zijn gezelligheid.

Om aan de wereld te laten zien wat ze precies draaien, hebben ze de mixtape gemaakt. “Dat ging niet meteen goed. We zijn het bestand een keer helemaal kwijt geraakt toen we al halverwege waren”, vertellen ze lachend. “Nu kunnen we ermee lachen, maar toen baalden we flink. Achteraf ben ik blij mee, ik vind deze mixtape beter dan de vorige! We leren nu al van onze fouten”, vertelt Rens.

Extremendous in de toekomst

“Het doel van de mixtape is toch wel het verkrijgen van meer boekingen. We dromen natuurlijk van de grootste festivals van de wereld, maar we moeten realistisch blijven. Voor de komende tijd zou een vollere agenda al een mooi streven zijn”, vertellen de mannen. “We zijn er in ieder geval klaar voor!”

Organiseer je binnenkort een evenement en heb je nog een vette act nodig? Een act die anders is dan anders en ontzettend goed op je line-up staat?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Extremendous Nieuws · Nieuws · Videos