Douwe Bob gaat naar Eurovisie Songfestival 2016

Geschreven door op 23 september 2015 om 15:12
Douwe Bob, Douwe Bob annuleert, - Fotocredits: Albin Olsson - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Gisterenavond tijdens De Wereld Draait Door, maakte Jan Smit bekend dat Douwe Bob Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016. Een aantal dagen geleden werden er al geruchten verspreid dat omroep AVROTROS in gesprek was met de singer-songwriter.

“Ik ga voor goud!”, riep Douwe Bob tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door. Hij vertegenwoordigd Nederland volgend jaar op het 61ste Eurovisie Songfestival in Zweden. Douwe Bob kijkt er naar uit: ‘Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel erg blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Het wordt een hele mooie tijd!’ liet hij weten. Het nummer wat hij tijdens het Songfestival gaat spelen is al af, maar wordt pas in februari gepresenteerd.

Geruchten en gelekte informatie

Twee dagen geleden lekte er informatie dat omroep AVROTROS in gesprek was met de zanger. AVROTROS is verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending voor het Songfestival. Zo had bijvoorbeeld RTL Boulevard beelden van de bespreking tussen AVROTROS en Douwe Bob. Ook gingen er eerder geruchten rond dat singer-songwriter Dotan een kandidaat is voor het Songfestival, maar dit blijkt dus niet te kloppen.

 

61ste editie Songfestival

De 61ste editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 10, 12 en 14 mei 2016. De loting voor de halve finales volgt vermoedelijk in januari. De finale vindt plaats op zaterdag 14 mei. Alle liedjes moeten uiterlijk half maart gelanceerd worden. Afgelopen jaar vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis Nederland tijdens de wedstrijd. Zij viel echter uit in de halve finale. In 2014 haalden The Common Linnets de 2e plek tijdens de finale.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.