Bierkoningin Miss Montreal heeft the place to bier gecreëerd

Geschreven door op 1 april 2015 om 12:52
Miss Montreal - Fotograaf: Hugo van Meijeren - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Bierpop Festival 2015. Een gloednieuw, bruisend festival in het hartje van Hardenberg. Samen met haar Miss Montreal heeft Sanne Hans dit festijn opgericht.

Op 7 november 2015 gaat het meters bier regenen. Ongeveer zevenduizend mensen zullen bij elkaar komen om een geweldig feest te vieren.

NIEUW FESTIVAL BIERPOP

Het nieuwe festival is voor Sanne Hans begonnen als een soort ontdekkingsreis. Sanne Hans is de oprichtster van het festival en tevens de zangeres van Miss Montreal. Zelf is ze geboren in Hardenberg, vandaar dat de keuze voor de locatie van het festival naar Hardenberg is uitgegaan. De specifieke plek zal in de evenementenhal van Hardenberg zijn. Dit omdat Miss Montreal hier het aller eerste optreden heeft weggegeven. Een plek dus met vele herinneringen.

“Ik zie het meer als een show dan een festival. Het is gewoon een avondje feesten. Mensen die mij kennen weten wel dat ik in ben voor een grapje. Grappige dingen zul je daarom ook zeker aantreffen op het evenement”, vertelde Sanne Hans in RTL late night. Tijdens de avond zullen er verschillen artiesten komen die hun pop- en rockmuziek met zich meebrengen. Miss Montreal zal uiteraard de avond afsluiten. “Eindelijk mogen wij een keer afsluiten.” De bedoeling is dat het festival jaarlijks terugkeert. Sanne Hans vertelde bij Humberto aan tafel over de VIP ruimte: “Wij hebben een hele toffe VIP ruimte. Normaal gesproken is dat zo’n Porsche ruimte, kansloze bedoeling. Ik vind het ook altijd leuker om gewoon in de zaal te staan. Maar op Bierpop komt een VIP keet te staan, dat wordt echt vet gezellig.”

Sanne Hans heeft aan ALLES gedacht! Dit benadrukt ze meerdere malen tijdens haar tijd aan tafel bij Humberto. “Ik speel al zeven jaar, 50 keer per jaar, op festivals. Ik weet exact wat er in de kleedkamer moet, hoe laat iedereen naar huis wil en hoe lang de bezoekers hun gedachten erbij kunnen houden. Ik heb dus aan ALLES gedacht. Het is zelfs op tijd afgelopen zodat je de trein of een ander vervoersmiddel nog kan halen.” Bierpop zal om 18.00 uur gaan beginnen en rond 23.30 uur eindigen.

Miss Montreal - Fotograaf: Hugo van Meijeren - Bron: Wikimedia Commons

Miss Montreal – Fotograaf: Hugo van Meijeren – Bron: Wikimedia Commons

THEATERTOUR MISS MONTREAL

Sanne Hans zit al meer dan acht jaar in het vak. “Ik ben de enige die nog niet op Pinkpop, in de HMH of Ziggo Dome heeft gespeeld. Dit is puur omdat ik daar nog niet aan toe ben.” Wel heeft ze momenteel onder de naam van Miss Montreal een theatertour met de titel: Onmeunig Sanne. Tijdens deze shows worden anekdotes afgewisseld met haar persoonlijke liedjes. Al haar Nederlandstalige liedjes zullen centraal staan.

SCHRIJVEN OVER HAAR PUBLIEK

Middels de theatertour wil Sanne wat meer van zichzelf laten zien. Ze kan gewoon haar verhaal vertellen waardoor het publiek een soort band kan vormen met de zangeres. Tijdens elke voorstelling vraagt Sanne naar de bijzondere verhalen van haar publiek en schrijft ze in de pauze een nummer voor één van hen. Bij RTL late night heeft ze het als eerste uitgetest. Tijdens de show schreef ze een tekst over iemand uit het publiek. Hieronder is het nummer te beluisteren (echt een aanrader om even voor te gaan zitten, prachtig geschreven):

KAARTEN VOOR MISS MONTREAL

Kaarten voor Bierpop kun je kopen op de festivalsite of op deze website. Voor een volledig overzicht van alle optredens van Miss Montreal, kun je kijken op Topticketshop.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.