Top 6 Populairste festivals van deze zomer

Geschreven door op 9 maart 2015 om 17:26
Lowlands - Foto Oxfamnovib (Flickr) (CC BY-ND 2.0)

Net als ieder jaar worden er weer honderden verschillende soorten festivals georganiseerd. Artiesten toeren stad en land af om overal hun muzikaliteit te laten horen. Maar welk festival is nu het populairste onder de festivalgangers?

Wil je aanwezig zijn bij een van deze populaire festivals? Kijk dan even op www.topticketshop.nl.

1. ROCK WERCHTER FESTIVAL

Als bekendste pop- en rockfestival in België, organiseert Rock Werchter dit jaar alweer de 41ste editie. Het festival zal op 25 t/m 28 juni 2015, net als ieder jaar, weer in het dorpje Werchter plaat vinden. Afgelopen jaar trok Rock Werchter maar liefst 340.000 bezoekers.

Rock Werchter laat alle fans flink in spanning door van tijd tot tijd een paar nieuwe namen te onthullen. De volledige line-up is dus nog niet bekend. Vrijdag 6 maart zijn er weer wat nieuwe namen bekend gemaakt. Nieuw voor donderdag 25 juni: Patti Smith and her band perform Horses. Op vrijdag 26 juni wordt Ibeyi in Werchter verwacht. Other Lives worden toegevoegd aan het programma van zaterdag 27 juni. Gabriel Rios, The Vaccines en Jessie J komen op zondag 28 juni naar het festival.

Momenteel zijn de populairste artiesten die op het festival zullen verschijnen: Muse, Foo Fighters, The Prodigy, Rise Against, Damien Rice en Pharrel Williams.

Bekijk de aftermovie van Rock Werchter 2014:

YouTube player

2. PINKPOP FESTIVAL

Pinkpop organiseert op 12 t/m 14 juni alweer de 46ste editie van het festival. Pinkpop staat vanaf 1990 vermeld in het Guiness Record Boek als het oudste popfestival van Nederland. Het driedaagse festival heeft inmiddels vier podia: Mainstage, 3FM stage, Brand bier stage en stage 4.

Pinkpop heeft al flink wat namen bekend gemaakt. Met Muse, Elbow, Robbie Williams, Avicii, Foo Fighters en Pharrell Williams zijn de headliners rond.

Bekijk de aftermovie van Pinkpop 2014: 

YouTube player

3. LOWLANDS FESTIVAL

Drie dagen buitelen door kleurige tenten vol theater, film, comedy, literatuur, kunst, wetenschap en heel veel muziek. Van indiepop, via klassiek naar elektronica, Lowlands heeft het allemaal. Lowlands vindt plaats op 21 + 22 + 23 augustus 2015 op Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen.

Met tropische lekkernijen van Major Lazer, surfende singer/songwriter muziek van Ben Howard en folky indiepopliedjes van Passenger is ook de line-up van Lowlands niet bepaald verkeerd.

Bekijk de aftermovie van Lowlands 2014: 

YouTube player

4. PAASPOP FESTIVAL

Al sinds jaar en dag is Paaspop het gezelligste festival van Nederland. Dit jaar kan weer deel worden genomen aan die gezelligheid op 3 t/m 5 april in Schijndel. Met een frisse, brede en bij tijden gewaagde programmering heeft elk van de podia zijn eigen entourage. Dit komt mede door de aankleding van het festival waar extra veel aandacht aan wordt besteed. Dus niet alleen ga je van tent naar tent en van band naar band, maar ook van sfeer naar sfeer en van verwondering naar verwondering.

Anouk, The Bloody Beetroots, Com&Krooked, Dotan, Jett Rebel en Kensington zullen onder andere op het festival schitteren. Paaspop heeft 13 podia met ieder zijn eigen muziekstijl. Daarmee heeft het festival veel variëteit en is er ruimte voor iedereen.

Bekijk de aftermovie van Paaspop 2014: 

YouTube player

5. GRASPOP METAL MEETING FESTIVAL

Graspop Metal Meeting is het grootste metalfestival van België. Dit jaar zal het festival worden georganiseerd op 19 t/m 21 juni. Voor de 20ste keer zullen tienduizenden metalminnende festivalgangers van over de hele wereld afzakken naar de Stenehei in Dessel.

Op de twee Main Stages, de Jupiler Stage, de Marquee en de Metal Dome zullen gevestigde metalnamen, vers bloed en onverwoestbare rockers elkaar weer afwisselen om drie dagen lang de wei in vuur en vlam te zetten. Met onder andere Kiss, Slipknot, Scorpions en Marilyn Manson staan de vijf podia van Graspop drie dagen lang vol.

Bekijk de aftermovie van Graspop Metal Meeting 2014: 

YouTube player

6. FORTAROCK FESTIVAL

Op zaterdag 6 juni strijkt Fortarock neer in het Nijmeegse Goffertpark. Al sinds 2009 is Fortarock het Heavy Music festival van Nijmegen en omgeving.

De line-up bestaat uit 18 bands met gevestigde namen en nieuwkomers binnen de metal en heavy rock, verdeeld over drie podia. Slipknot zal optreden als afsluitende act. Slipknot is opgericht in 1995 en bekend van de maskers die de bandleden dragen. Dit najaar bracht de band haar 5e album, ‘5: The Gray Chapter’, uit.

Bekijk de aftermovie van Fortarock 2014: 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.