Metallica komt met jubileumeditie Some Kind of Monster-film

Geschreven door op 22 oktober 2014 om 9:48
Lars Ulrich (Metallica) - Foto Ralph Arvesen (Flickr) (CC BY 2.0)

Metallica komt eind dit jaar met een jubileumeditie van hun film Some Kind of Monster. De film, waarvan de originele versie in 2004 verscheen, is vanaf 24 november 2014 beschikbaar. 

Some Kind of Monster volgt de band tijdens hun drie meest turbulente jaren in hun meer dan 30 jaar durende carrière. De film geeft de kijkers een ongelooflijk rauwe en intieme kijk in de levens en gedachten van de members van één van ’s werelds meest succesvolle Rockbands, terwijl zij hun weg vechten door verslaving, het gezinsleven, verzet van hun fans en bijna totale verbrokkeling tijdens het maken van hun album St. Anger.

De documentaire won eerder al de Independent Spirit Award voor Best Documentary Feature.

De jubileumversie van de documentaire markeert de eerste keer dat Some Kind of Monster online en via Video on Demand beschikbaar is. De nieuwe versie bevat extra bonusmateriaal onder de noemer Metallica: This Monster Lives, een 25 minuut durende follow-up van de documentaire. Die follow-up werd gefilmd tijdens het Toronto International Film Festival 2013, waar Metallica’s tweede documentaire, Metallica: Through The Never, voor het eerst verscheen.

Naast de jubileumeditie van de documentaire komt Metallica 4 dagen later (op 28 november) met een Limited Edition 12″ vinyl, getiteld Lords of Summer.

Metallica

Metallica

Metallica is één van de meest succesvolle Metal bands uit de Verenigde Staten. De groep, die vier leden telt, werd begin jaar 80 opgericht in Los Angeles door de Deen Lars Ulrich en de Amerikaans James Hetfield. Sinds het ontstaan heeft de band meer dan 100 miljoen album-exemplaren verkocht.

Metallica is zelfs kort geleden opgenomen in het Guinness Book of World Records. De groep is de eerste en enige band die ooit binnen één jaar op alle zeven continenten heeft gespeeld. Deze prestatie werd werkelijkheid met hun show op Antarctica in december 2013.

Metallica’s laatste album, Lulu, stamt alweer uit 2011.

Bekijk hieronder Metallica’s Live show tijdens Glastonbury 2014.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Metallica Nieuws · Nieuws