Techno-pionier en producer Mark Bell overleden

Geschreven door op 14 oktober 2014 om 9:19
Marc de Hond, Chris Trousdale, Nick Blixky, Pop Smoke, Feis, Greg Lake, Frank Noya, rod tempert, Phil Chess, Peter Burns, dead or alive, Overleden, Dood, overlijden, kaars (Publiek Domein) - Errol Brown, john holt, paul craft,jimi jamison, afscheid songs

De Britse muzikant en producer Mark Bell is overleden door complicaties na een operatie. Dat heeft zijn label Warp Records bevestigd.

Muziek producer Mark Bell, die als een pionier binnen zijn genre gold, was bekend als de helft van het Britse elektronische duo LFO en van zijn reguliere samenwerkingen met Björk en Depeche Mode. De andere helft van LFO was Gez Varley. Mark Bell kwam te overlijden door complicaties na een operatie.

Warp Records bevestigde maandag het nieuws van Mark Bell’s overlijden. “Het is met groot verdriet dat wij het overlijden van Mark Bell van LFO moeten meldden, die vorige week stierf ten gevolge van complicaties na een operatie. Mark’s familie en vrienden vragen om privacy in deze moeilijke tijd.”

Mark Bell & LFO

Het elektronische duo LFO werd in de jaren tachtig bekend. De act gold als een pionier op het gebied van technomuziek waarin zware bass geïmplementeerd werd. Daarnaast waren ze ook innoverend binnen de acid house-muziek van eind jaren tachtig tot midden jaren 90.

Wederhelft Gez Varley verliet de band in 1996, waarop Mark Bell zelf 0nder de naam LFO verder ging. De naam van het duo is een afkorting van de term Low-Frequency Oscillator, een vorm van opwekking en bewerking van geluid binnen de elektronische muziek, voor het eerst verschijnend als toepassing in een synthesizer.

Beluister hieronder single LFO, van de gelijknamige act, uit 1990.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Mark Bell Nieuws · Nieuws