Hans Zimmer kondigt eerste live shows in Verenigd Koninkrijk aan

Geschreven door op 17 september 2014 om 7:39
Hans Zimmer - Fotocredits: JannikSet1 (Wikimedia Commons)

Hans Zimmer, de componist achter de legendarische soundtracks voor films als The Gladiator en The Dark Knight, heeft zijn eerste live shows in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd.  Inmiddels heeft hij twee concerten in London bevestigd.

Hans Zimmer brengt zijn Hans Zimmer Revealed shows op 10 en 11 oktober naar de hoofdstad, ter gelegenheid van zijn ongekend succesvolle carriere in het componeren van Hollywood Soundtracks. Hij gaf al eerder een concert, tijdens het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent, maar nog nooit in het Verenigd Koninkrijk.

Hans Zimmer Revealed

Hans Zimmer’s show zal in twee stukken zijn opgedeeld. De eerste helft van het concert laat Hans Zimmer zelf zien, begeleid door een voltallige band en orkest, waarin hij zijn wereldberoemde soundtracks ten gehore brengt, zoals de muziek van The Gladiator en Pirates of The Caribbean. In het tweede deel van de show maken enkele Special Guests hun opwachting, voor nieuwe interpretaties van zijn soundtracks voor Inception en The Dark Knight.

Hans Zimmer meldt dat zijn concert al langere tijd op zijn wenslijst stond en hij spreekt dan ook zijn blijdschap uit over de recente aankondiging. Hij belooft de bezoekers van zijn show niets minder dan een ervaring die in geen geval lijkt op een normaal concert en zodoende dus ook onvergetelijk zal zijn.

Hans Zimmer

De Duitse componist en producer van filmmuziek volgde geen academische opleiding. Hij kwam in contact met de filmindustrie na een jarenlange samenwerking met componist Stan Myers. In 1988 begon hij zijn solocarrière als componist van filmmuziek en dat leverde hem meteen een oscarnominatie op voor de soundtrack voor Rain Man. In zijn carrière is hij al meer dan dertig keer genomineerd voor de compositie van een soundtrack, waarvan hij zes maal won. Drie daarvan waren voor zijn soundtrack van The Lion King in 2005.

Tip: Enkele compilaties van Hans Zimmer’s verbazingwekkende oeuvre zijn via bol.com verkrijgbaar, zoals The Essential Hans Zimmer.

Bekijk hieronder ook de live vertoning van zijn meesterwerk voor de film Gladiator.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertaankondigingen · Hans Zimmer Nieuws · Nieuws