Metallica brengt nieuw album uit

Geschreven door op 3 oktober 2012 om 16:49
Metallica Live @ Ziggo Dome Amsterdam 2017 - Fotocredits: Yascha Hoendervangers (ArtiestenNieuws)

Metallica gitarist Kirk Hammett heeft bevestigd dat ze binnenkort aan een nieuw album gaan werken. Zodra ze band klaar is met het maken van een 3D film, zullen ze de studio induiken voor een opvolger van ‘Death Magnetic’.

Het heeft bijna 4 jaar geduurd, maar nu lijkt het er dan toch van te komen. In een interview met muziekblad Rolling Stone heeft gitarist Kirk Hammett bevestigd dat ze binnenkort zullen beginnen met het opnemen van een nieuw album.

Op de vraag of het nieuwe album ook ook geproduceerd zal gaan worden door Rick Rubin, die eerder al ‘Deat Magnetic’ produceerde, antwoorde Hammett: ‘We hebben nog geen idee wie het gaat presenteren. We hebben een paar namen besproken en dat daar zat zijn naam inderdaad wel bij.

In 2008 kwam hun laatste album ‘Death Magnetic’ uit, wat alweer het 9e album was. Tussendoor kwam vorig jaar nog ‘Lulu’ uit, maar dit album was een samenwerking met Lou Reed.

Voordat ze beginnen met het opnemen van dat album, moeten de mannen van Metallica wel eerst de werkzaamheden rond een 3D film afronden. De 3D film waar de band nu al ongeveer een jaar mee bezig is zal een combinatie gaan worden van een verhaal afgewisseld met live beelden. Verdere informatie over de film is vooralsnog onbekend.

Metallica – One

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Metallica Nieuws · Nieuws