Nieuw muziekprogramma op Nederlandse TV: Toppop3

Geschreven door op 21 september 2012 om 11:01
Gerard Ekdom - Credits: Richard Broekhuijzen (CC BY-SA 4.0)

Vanaf morgenavond zal er een nieuw muziekprogramma te zien zijn op Nederland 3. Toppop3 wordt gepresenteerd door Gerard Ekdom en moet de leegte aan live-muziek op TV moet opvullen.

Toppop3 wordt een nieuw muziekprogramma waarin muzikale weetjes worden besproken, hitlijsten worden doorgenomen, nieuwe artiesten worden getipt en livemuziek wordt uitgezonden. Presentator van de show wordt Gerard Ekdom, die onder het grote publiek bekend is als de joviale DJ van 3fm. Hij presenteert daar de programma’s Effe Ekdom en Ekstra Weekend.

Voor Ekdom is het een droom die uitkomt, zo zegt hij op 3fm.nl: “Vroeger keek ik altijd naar TopPop en Countdown. En dat ik nu zelf een popprogramma mag presenteren, daar was ik wel even stil van. Het is een droom die uitkomt.” 

Hoewel de naam Toppop3 verwijst naar het programma TopPop uit de jaren ’70 en ’80 wordt Toppop3 een totaal ander programma. Zo zegt Ekdom in een interview met Spitsnieuws: “Het is een compleet nieuw programma met een enigszins ouderwetse naam. Het is natuurlijk wel een naam die tot de verbeelding spreekt, maar als het publiek TopPop verwacht zoals vroeger komt het bedrogen uit. De enige overeenkomst is dat er muziek in zit.”

Ekdom zegt in het interview er overtuigd van te zijn dat er behoefte is aan het programma: “„Er is absoluut behoefte aan. Er is gewoon geen enkel fatsoenlijk muziekprogramma op de televisie. Je hebt een muzikaal optreden van één minuut in De Wereld Draait Door en soms komt er nog een artiestje opdraven voor een optreden in The Voice of Holland, maar dat is het. We wilden daar iets aan doen en de tijd is nu rijp.” 

Toppop3 zal zaterdagavond om 8  uur voor de eerste keer worden uitgezonden door de Avro op Nederland 3.

Gerard Ekdom playbackt ‘Living Doll’ tijdens Serious Request 2011 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws