Organisatie Songfestival krijgt benodigde bedrag van minister Slob

Geschreven door op 4 december 2019 om 16:36
Het Eurovisie Songfestival komt naar Rotterdam - Fotocredits: Mlefter (Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0)

Minister Arie Slob heeft in een open brief aan de Tweede Kamer gesteld dat het benodigde bedrag voor de organisatie van het Songfestival beschikbaar wordt gemaakt.

Eurovisie Songfestival begroting rond

Goed nieuws voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival! Minister Arie Slob stelt 12,4 miljoen euro beschikbaar voor de Nederlandse Publieke Omroep. Dit geld had de organisatie gevraagd om het evenement volgend jaar in Rotterdam te kunnen bekostigen. Het bedrag dat de minister van Media beschikbaar stelt is afkomstig uit reclame-inkomsten van de Ster.

Met de voorgenoemde bijdrage hoop ik dat het Eurovisie Songfestival een groot succes wordt. De uitzending ervan zal zowel nationaal als internationaal verbinding creëren en bijdragen aan de zichtbaarheid van Nederland“, aldus de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman laat in een reactie weten ontzettend blij te zijn met het bijspringen van de overheid: “Het Eurovisie Songfestival is één van de meest verbindende Europese tradities waar ieder jaar miljoenen mensen naar uitkijken. Het evenement in Rotterdam, dat twee weken duurt, en de drie hoogstaande tv-producties zullen hoe dan ook een positieve impuls zijn voor de hele Nederlandse culturele, creatieve en innovatieve industrie.”

 

Bron: Nu

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.