Coldplay stopt met touren vanwege klimaat

Geschreven door op 21 november 2019 om 19:01
Coldplay - Foto: Frank Schwichtenberg [Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0 (https-::creativecommons.org:licenses:by-sa:4.0)]

Coldplay stopt tijdelijk met touren. De Britse popband stopt met touren vanwege de impact op het milieu. Voorlopig zal de groep dus niet de wereld rond reizen.

Coldplay stopt met touren

Slecht nieuws voor fans van de populaire band Coldplay. De band gaat voorlopig stoppen met touren naar aanleiding van het klimaat. Het zou een slechte impact hebben op het milieu. Zanger Chris Martin vertelt dat de groep een manier zal bedenken waarin een tour klimaatneutraal kan worden gedaan.

”Onze volgende tournee wordt de best mogelijke versie van een tour op het gebied van milieu. We zouden teleurgesteld zijn als dit niet klimaatneutraal is.’’’ Chris Martin.

Opvallend

Het is erg opvallend dat een band dit doet. Door de komst van muziekstreamingsdiensten zoals Spotify, Apple Music en Soundcloud verdienen muzikanten minder geld met hun muziek. Bands verdienen het grootste deel van hun inkomen juist doormiddel van kaartverkoop en merchandise.

Streamen

In de toekomst zal de formatie zeker nog op tournee gaan, maar voorlopig zit dat er niet in. Wel kwam het idee om enkele shows live uit te zenden. Zo kunnen fans toch nog genieten van een optreden.

 

Bron: AD

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Michael Dijkstra, redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · · · · · ·
Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Coldplay Nieuws · Fun Content · Nieuws