Complottheorie: Paul McCartney is dood

Geschreven door op 2 oktober 2019 om 15:01
Paul McCartney - Foto: Jimmy Baikovicius (Flickr, license CC BY-SA 2.0) verkleind

Paul McCartney is al jaren dood. Althans, dat beweren complotdenkers. Het beroemde gerucht over het overlijden van het Beatles-lid, gaat al rond sinds 1969.

Paul is dead

In het kort: Volgens de ‘Paul is Dead’-theorie verliet Paul McCartney de studio op 9 november 1966 in een boze bui. Niet veel later raakte de zanger betrokken bij een tragisch auto-ongeluk en blies daarbij zijn laatste kaarsje uit.

The show must go on

Tijd om te rouwen was er niet, want het management van de Beatles besloot Pauls dood te verzwijgen. Zonder dat iemand het merkte, werd de zanger stiekem vervangen door een dubbelganger. Deze kerel, met de naam ‘William Shears Campbell’, zou volgens de geruchten ooit een Paul McCartney-lookalike-wedstrijd hebben gewonnen. De perfecte kandidaat!

Onder aanhangers van de samenzweringstheorie wordt William Shears ook wel ‘Faul’ genoemd. Dat is een samentrekking van False Paul, wat “Valse Paul” betekent.

Hints en bewijzen voor de dood van Paul McCartney

Als we de complotdenkers moeten geloven, bestaan er vele aanwijzingen waaruit blijkt dat de beruchte mythe op waarheid berust. De ene aanwijzing nog vreemder dan de ander. We hebben een aantal op een rijtje gezet:

1. Geen optredens en nieuwe muziek

Na 9 november 1966, de sterfdag van McCartney, was er sprake van een Beatles-pauze. De bandleden gaven lange tijd geen optredens en er werd ook geen nieuw album uitgebracht.

2. De Beatles droegen snorren

Vanaf het moment dat Paultje de pijp aan Maarten gaf, droegen alle Beatles snorren. Dat moest natuurlijk de recente plastisch chirurgie van William Shears verbergen

3. Hints in songteksten

Wanneer je Beatles tracks achterstevoren afspeelt hoor je hints die verwijzen naar de dood van Paul. Zo hoor je bij ‘Revolution 9’ de tekst “Turn me on, dead man”. Bij ‘Strawberry Fields Forever’, het eerste nummer dat na Paul’s dood werd uitgebracht, hoor je “I buried Paul”. Wanneer je ‘I’m so tired’ achterstevoren afspeelt, hoor je “Paul is dead, I miss him, I miss him.”

4. Begrafenis scene op de cover van ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’

Op de cover van het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uit 1967 staat een groep mensen voor een bloementuintje. Volgens aanhangers van de theorie is dit geen bloemenperk, maar een graf. En dus een hint naar de begrafenis van de overleden Paul McCartney.

5. Walrus op Magical Mystery Tour

Op de cover van het album ‘Magical Mystery Tour‘ draagt McCartney een walruspak. In sommige landen zou de walrus een voorbode van de dood zijn.

Lange lijst met hints

Dit zijn slechts een paar hints naar de dood van Paul. Kijk hier voor een volledige lijst met maar liefst tweeënzestig bizarre aanwijzingen. Meer lezen? Volgens deze theorie is Jay-Z een tijdreizende vampier.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.