Craig David komt met motown-covers

Geschreven door op 1 april 2010 om 14:23
Craig David - Foto: Jonathan Andel | Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Craig David is terug met een nieuw album. De Britse zanger komt vrijdag met ‘Signed, Sealed, Delivered’, een cd vol Motown-covers.

“Dit wilde ik al jaren doen. Het zijn nummers die me inspireerden”, legt de zanger. David, die eerder bewees ook te kunnen schrijven, koos met dit album voor een andere uitdaging. “Ik hoef geen bevestiging meer dat ik liedjes kan schrijven”, legt hij uit. “Ik wil ervoor zorgen dat ik emoties kan overbrengen. Ik wil dat mensen me geloven.”  Het album stond al lang op het verlanglijstje van Craig, die bekend is van nummers als ‘Re-rewind’ en ‘Walkin Away’. David hoopt dat hij mensen kan overtuigen met zijn vertolking van de klassiekers.

De zanger wilde de nummers uit de jaren zestig en zeventig vooral recht aandoen. “Of dat is gelukt moet het publiek bepalen. Het gaat daarbij niet alleen om technische aspecten, maar ook of je nummers goed overbrengt”, legt hij uit. “Ik heb m’n gevoel erin gelegd. Ik heb mijn best gedaan.”

Inspiratie voor zijn muziek haalt David uit ‘alles in het leven’. “Ik ben spontaan en positief ingesteld. Mensen en muziek zijn mijn inspiratiebron”, legt hij uit. Een liefde is er momenteel niet in het leven van de 28-jarige zanger. “Muziek is mijn liefde.”

Bron: Novum Nieuws

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Craig David Nieuws · Nieuws