IJsland sluit kloof na massatoerisme door Justin Bieber clip

Geschreven door op 25 maart 2019 om 16:02
Justin Bieber - Fotocredits: Sebastian Vital - Flickr (CC BY 2.0)

IJsland heeft de kloof gesloten waar Justin Bieber de clip voor zijn nummer ‘I’ll Show You’ heeft opgenomen. De kwaliteit van de trekpleister zou lijden onder het massale toerisme na de komst van de video.

IJsland sluit kloof na bezoekerstoename door Justin Bieber clip

Het milieuagentschap van IJsland heeft de kloof Fjadrárgljúfur tot juni 2019 afgesloten voor toeristen. Justin Bieber nam hier in 2015 de videoclip op voor zijn nummer ‘I’ll Show You’. Sindsdien lijkt het aantal bezoekers van de trekpleister extreem toegenomen. Zo bezocht 50 tot 80 procent meer mensen de kloof dan voor de release van de video. Het IJslandse natuurgebied is echter niet bestand tegen dit massatoerisme. Een vertegenwoordiger van het agentschap houdt de 25-jarige artiest verantwoordelijk voor de sluiting van het ravijn.

Extreme omstandigheden

Volgens een vertegenwoordiger van de IJslandse toerismebranche is de overbelasting van de kloof niet volledig aan Justin Bieber te wijten. Naast toerisme veroorzaken extreme weersomstandigheden schade aan het landschap. In de lente kunnen de paden door smeltende sneeuw uitzonderlijk modderig en nat zijn. Bezoekers lopen hierdoor door de natuur waardoor de begroeiing wordt aangetast.

‘I’ll Show You’

Justin Bieber bracht het nummer ‘I’ll Show You’ uit in 2015, als single van zijn album ‘Purpose’. De video is inmiddels meer dan 440 miljoen keer bekeken op YouTube. De clip laat zien hoe de zanger door het IJslandse gebied beweegt en uiteindelijk het water in duikt.

Bekijk hieronder de betreffende videoclip:

 

Bron: Environment Agency of Iceland, AFP, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Justin Bieber Nieuws · Nieuws · Roddels · WTF