100% NL Awards 2019: prijzen voor o.a. Marco Borsato en Davina Michelle

Geschreven door op 7 februari 2019 om 20:54
100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Op donderdagavond 7 februari 2019 is het tijd voor de 100% NL Awards. Tijdens de show treden verschillende artiesten op en regent het prijzen. Artiesten Nieuws is erbij en doet live verslag! 

100% NL Awards

Op donderdag 7 februari 2019 is het weer tijd voor de 100% NL Awards! In de zeven verschillende categorieën maken maar liefst tweeëntwintig artiesten kans om in de prijzen te vallen. De grootste kanshebbers van de avond zijn Davina Michelle, Guus Meeuwis en Nielson. Zij zijn in drie verschillende categorieën finalist geworden. De prijzenuitreiking wordt vanavond afgewisseld met verschillende optredens. Zo zullen Davina Michelle, OG3Ne, Ali B en Suzan & Freek op het podium te zien zijn. Niemand minder dan Ilse DeLange sluit de avond af met een miniconcert.

Artiesten Nieuws is aanwezig tijdens de awardshow en doet live verslag!

Elders uitgereikte awards

Voorafgaand aan het evenement zijn twee artiesten al in de prijzen gevallen. Zo ontving zangeres Ilse DeLange van collega Marco Borsato de 100% NL Oeuvre Award. De Almelose zit dit jaar twintig jaar in het vak. Station Director Martijn Zuurveen vindt DeLange een terechte winnares. “Voor 100% NL is ze een zeer waardevolle zangeres, de prijs voor haar muzikale oeuvre is dan ook meer dan verdiend!

Ook Davina Michelle mocht al een prijs in ontvangst nemen. Met haar vertolking van het nummer ‘Duurt Te Lang’ bij ‘De Beste Zangers van Nederland’ won ze de prijs voor het muziekmoment van 2018.

Opening

Marco Borsato opent de avond en bedankt de radiozender voor het podium dat hij, maar ook Davina Michelle en André Hazes, heeft gegeven. Hierna klimt Ali B het podium op en vertelt dat hij vereerd is om deze award aan hem te geven. “Jij krijgt deze award en het is niet meer dan terecht. Het is namelijk de award van de meest gedraaide artiest op 100% NL sinds het begin.

Samen met Vinchenzo geeft Ali B het eerste optreden van de avond. Hij vervangt Kenny B en Brace tijdens ‘Let’s Go’. Ook Diggy Dex wordt het podium opgeroepen voor ‘Ik Huil Alleen Met Jou‘.

Marco Bosato en Ali B bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Marco Bosato en Ali B bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Plugger van het Jaar

Ilse DeLange reikt de eerste vakprijs uit. Deze award gaat naar Gerard van der Pad. “Hij zorgt ervoor dat de muziek van Ilse te horen is bij 100% NL.” vertelt presentator Barry Paf. Gerard noemt het dan ook de mooiste prijs om te ontvangen. Hij maakt nog een grapje dat hij op zijn hoogtepunt moet stoppen. “Maar dat doe ik niet!

Ilse DeLange bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Ilse DeLange bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Manager van het Jaar

Hiervoor wordt zussengroep OG3NE het podium opgeroepen. “Als artiest doe je het zeker niet alleen. De mensen achter de schermen zijn net zo belangrijk, misschien wel belangrijker.” vertelt Lisa. Samen reiken zij de prijs uit aan manager Bello. “Als iemand dit verdient, is hij het. Hij staat niet alleen voor ons, maar voor alle artiesten klaar.

OG3NE bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

OG3NE bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Suzan & Freek

Met hun allereerste single ‘Als Het Avond Is‘ staan Suzan & Freek op het podium. Hiermee zijn zij de tweede act van de avond.

Live Act van het Jaar: André Hazes – Live In Ahoy

Olcay Gulsen reikt de eerste publieksprijs van de avond uit. Niemand minder dan André Hazes mag de prijs in ontvangst nemen in de categorie Live Act van het Jaar voor zijn shows in Ahoy. Onder een luid applaus rent de zanger het podium op. Hij laat weten erg dankbaar te zijn voor deze prijs.

Andre Hazes bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Andre Hazes bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Talent van het Jaar: Davina Michelle

De station director van het radiostation krijgt de eer om de award uit te reiken. Davina Michelle ontvangt de prijs voor Talent can het Jaar en loopt met een grote glimlach het podium op. “Dit is echt bizar. Dit is superleuk!

Davina Michelle bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Davina Michelle bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Band van het Jaar: BLØF

Met een videoboodschap bedankt de Zeeuwse band BLØF hun fans voor het winnen van Band van het Jaar. Hiermee laten ze onder andere Chef’Special, Racoon en Kensington achter zich.

Davina Michelle

Met de video van de uitreiking van het Muziekmoment van het Jaar komt Davina Michelle voor de tweede keer deze avond het podium op. Daar zingt ze haar hit ‘Duurt Te Lang‘. Ook zingt ze het nummer waar het voor haar mee begon. Met ‘What About Us’ zingt ze het lied dat haar hier heeft gebracht.

Davina Michelle bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Ilse Ouwerkerk (Artiesten Nieuws)

Davina Michelle bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Ilse Ouwerkerk (Artiesten Nieuws)

Zanger van het Jaar: Guus Meeuwis

Oud-presentatrice Tanja Jess wordt het podium opgeroepen om deze award uit te reiken. Vorig jaar mocht Guus Meeuwis de prijs in ontvangst nemen en ook dit jaar is hij als favoriet gekozen! Het eerste wat hij te zeggen heeft is dat de award zwaarder is dan vorig jaar. Ook zegt hij weer dat het een eer is om deze prijs te mogen ontvangen.

Guus Meeuwis bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Guus Meeuwis bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Hit van het Jaar: Davina Michelle – Duurt Te Lang

Davina Michelle krijgt haar derde prijs! Met het nummer ‘Duurt Te Lang‘ heeft ze de hit van het jaar weten te scoren. Meer dan vijftigduizend keer is op deze track gestemd.

Davina Michelle bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Davina Michelle bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

OG3NE

Zussengroep OG3NE treedt als vierde op deze avond. Zo zingen ze onder andere het Eurovisiesongfestival-nummer ‘Lights And Shadows‘. Ook laten ze het publiek dansen met een cover van ‘Chained To The Rhythm‘.

OG3NE bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Ilse Ouwerkerk (Artiesten Nieuws)

OG3NE bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Ilse Ouwerkerk (Artiesten Nieuws)

Album van het Jaar: Nielson – Diamant

Nielson heeft met het album ‘Diamant‘ de beste plaat van het jaar uitgebracht! “Ik ben hier heel erg blij mee. Dankjewel. Ik ben erg gelukkig.” vertelt de zanger tijdens het in ontvangst nemen van de prijs.

Nielson bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Nielson bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Zangeres van het Jaar: Maan

Fotograaf William Rutten mag aankondigen dat Maan de favoriete zangeres van het jaar is! Enthousiast en springend rent ze het podium op om de prijs in ontvangst te nemen. Met een emotionele speech bedankt de zangeres haar ouders, Marco Borsato en haar team. Ook bedankt ze de andere meiden “voor medezangeres zijn”.

Maan bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Maan bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Ilse DeLange

Met een video wordt teruggeblikt naar het moment dat Ilse DeLange de oeuvreprijs krijgt toegereikt. Dit is het moment dat de Almelose haar miniconcert begint. Haar fans staan vooraan en zijn laaiend enthousiast. Met dit concert komt er een einde aan de awardshow waar het prijzen regende.

Ilse DeLange bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Ilse Ouwerkerk (Artiesten Nieuws)

Ilse DeLange bij de 100% NL Awards – Fotograaf: Ilse Ouwerkerk (Artiesten Nieuws)

 

Bron: 100% NL

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.