The Passion in Concert bevestigt o.a Brainpower, Jim Bakkum en Simone Kleinsma

Geschreven door op 15 januari 2019 om 16:00
The Passion In Concert - Foto: Ferry Knijn (afkomstig uit persbericht in mail)

The Passion in Concert heeft zijn line-up bekendgemaakt! Tijdens de eerste concertversie van The Passion treden onder andere Danny de Munk, Brainpower en Simone Kleinsma op.

Line-up The Passion in Concert bekend

Op zaterdag 20 april 2019 vindt de eerste editie van The Passion in Concert plaats in Rotterdam Ahoy. Tijdens het concert in Rotterdam worden de favoriete nummers van voorgaande edities van The Passion uitgevoerd door bekende artiesten die eerder al een rol hadden in The Passion.

The Passion In Concert werkt met een dubbele bezetting per rol, waardoor bijzondere duetten en andere zangcombinaties ontstaan. Niemand minder dan Danny de Munk (Jezus, 2012), Dwight Dissels (Jezus, 2017), Jim Bakkum (Petrus, 2013), Brainpower (Petrus, 2018), Simone Kleinsma (Maria, 2014), Berget Lewis (Maria, 2012), Jeroen van Koningsbrugge (Judas, 2015) en Xander de Buisonjé (Judas, 2016) treden deze avond op.

Nieuw perspectief

Tijdens de eerste editie van het concert wordt het paasverhaal vanuit een ander perspectief verteld, namelijk door de ogen van Simone Kleinsma’s personage Maria. Kleinsma vertolkte deze rol in 2014 al eerder tijdens The Passion:“Het is een grote eer dat ik de rol van Maria weer mag vertolken. Ik vond het toen al zo geweldig om te doen en dit is weer totaal iets anders, dat maakt het extra spannend.”

Muziek

De muziek staat, net als bij de jaarlijkse uitvoering van The Passion, onder leiding van muziekproducer Eric van Tijn. De Nederlandse zangers en zangeressen worden begeleid door een groot koor. “Ik denk dat we misschien zelfs meer dan 300 muzikanten gaan gebruiken. Hoe meer mensen, hoe beter”, vertelt de muziekproducent.

Muzikanten vanuit heel Nederland konden zich opgeven voor dit koor. De artiesten vertolken samen met dit koor grote Nederlandstalige hits.

‘Iedereen Is Van De Wereld’

De zangers en zangeressen hebben speciaal voor de opening van het concert een nieuwe versie van de hit ‘Iedereen Is Van De Wereld’ opgenomen. Zo heeft Brainpower een nieuwe rap aan het nummer toegevoegd.

De rapper is de enige hiphopartiest die optreedt tijdens het concert, maar denkt dat hier in de toekomst verandering in kan komen: “Er valt voor hiphop nog heel veel te winnen. Ik denk dat er in de toekomst nog veel meer hiphopartiesten mee kunnen doen.”

De nieuwe versie van ‘Iedereen Is Van De Wereld’ is inmiddels al te beluisteren. De opbrengsten van de track gaan naar het Leger Des Heils.

YouTube player

Kaartverkoop

Tickets voor The Passion In Concert zijn te verkrijgen via de website van het evenement.

 

Bron: www.thepassioninconcert.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.