‘Till I Collapse’ is dé work-out track van Nederland

Geschreven door op 8 januari 2019 om 12:17
Spotify Wrapped Work-out tracks Spotify - Fotocredits Pixelbay (CC0 Publiek Domein)

Muziek kan enorm helpen om gemotiveerd te blijven in de sportschool. Dit zijn de meest beluisterde work-out tracks in Nederland.

Work-out tracks Nederland

Onder het mom van goede voornemens zet de redactie in deze lijst de meest beluisterde work-out tracks op een rijtje. Volgens streamingdienst Spotify is ‘Till I Collapse’ van Eminem de absolute favoriet bij de fanatieke sporters. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd is dit nummer de populairste sporttrack. Dat heeft wellicht iets te maken met de opzwepende lyrics en beats van Eminem. Ook de track ‘Lose Yourself’ van de Amerikaanse rapper is erg populair onder de Nederlandse sporters.

Meest beluisterde tracks Nederland

Onderstaande tracks zijn het meest beluisterd tijdens work-outs. Nederland is echter niet het sportiefste land. In Finland, Zweden, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland zijn de workout-playlists het meest populair. Spotify biedt ondertussen maar liefst 43,5 miljoen sportgerelateerde afspeellijsten aan.

  1. ‘Till I Collapse’ – Eminem
  2. ‘Lose Yourself’ – Eminem
  3. ‘POWER’ Kanye West
  4. ‘Remember The Name’ – Fort Minor
  5. ‘Stronger’ – Kanye West

Leeftijd maakt verschil

Bovenstaande tracks zijn dus het meest beluisterd in Nederland, maar er is ook nog verschil binnen de leeftijdsgroepen. Onder Spotify-gebruikers van dertien tot en met vierendertig jaar is ‘Till I Collapse’ inderdaad de meest beluisterde track. In de leeftijd van vijfendertig tot en met vierenvijftig is de powersong ‘Eye Of The Tiger’ van Survivor juist het meest gestreamd. De vijfenvijftig-plussers luisteren tijdens hun work-out het liefst naar ‘All About That Bass’ van Meghan Trainor.

Mannen vs vrouwen

Mannen luisteren tijdens hun work-out het meest naar de track van Eminem. Vrouwen streamen het vaakst ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars en Mark Ronson.

Beluister hier de populairste work-out track:

YouTube player

 

Bron: Spotify

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lijstjes · Nieuws · Radio · Spotify Nieuws