Guido Weijers waarschuwt Mark Rutte voor oudejaarsconference

Geschreven door op 19 december 2018 om 12:41
Mark Rutte - Fotocredits: EU2017EE Estonian Presidency - Flickr (CC BY 2.0)

Guido Weijers sluit ook in 2018 het jaar af met zijn oudejaarsconference. Mark Rutte kreeg alvast een waarschuwing. De cabaretier raadt de huidige premier aan vooral niet te kijken. Wat vindt Rutte hiervan? 

Mark Rutte vs Guido Weijers

In een interview met AD laat Weijers weten dat Rutte er flink van langs gaat krijgen: “Als de minister-president vrolijk aan 2019 wil beginnen, kan hij beter niet naar de oudejaarsconference kijken.” De grappen zouden vooral te maken hebben met het afschaffen van de dividendbelasting, een veel besproken politiek onderwerp.

Reactie Rutte

Rutte reageerde maandagochtend 17 december 2018 in de Ochtendshow met Giel op de uitspraak van de grappenmaker: “We gaan het verder wel zien. Ik ben die avond met vrienden op pad, dus ik zal het in de herhaling moeten kijken.” 

Oudejaarsconference 2018

De premier is niet het enige onderwerp in de oudejaarsconference van 2018. Andere onderwerpen die Weijers gaat bespreken is de plotselinge dood van wereldberoemde dj Avicii en het ingaan van de privacywet.

Een aantal punten waar de Brabander het niet over gaat hebben is de Zwarte Pieten-discussie en het Me-Too schandaal, daar heeft hij naar eigen zeggen bij zijn vorige conferences al over gesproken.

 

Bron: Ad.nl, Nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.