Top 10 best verdienende dj’s van 2018

Geschreven door op 29 november 2018 om 16:18
Mysteryland, Martin Garrix - Foto: ANS Press Society News (Bron: Flickr) (CC BY-ND 2.0)

Welke dj’s hebben het meest verdiend in 2018? Forbes heeft dit jaar weer een lijst gepubliceerd met de 10 best verdienende dj’s van het afgelopen jaar.

Top 10 bestbetaalde dj’s in de muziekbusiness

Welke dj’s hebben het afgelopen jaar het meest verdiend? De lijst die is opgesteld door tijdschrift Forbes is gebaseerd op het inkomen van de dj’s in de periode van juni 2017 tot en met juni 2018. De bedragen zijn gebaseerd op schattingen en zijn zonder belastingen en heffingen.

Bekijk hieronder de lijst van de best verdienende dj’s van 2018.

10. Martin Garrix 

Op nummer 10 in deze lijst staat de nummer 1-dj van de wereld Martin Garrix met een bedrag van 13 miljoen dollar. Garrix heeft zijn inkomsten vooral te danken aan de vele optredens afgelopen jaar. Het grootste optreden van de dj afgelopen jaar was de sluitingsceremonie van de Olympische winterspelen in Pyeonchang. Daarnaast werd hij dit jaar het gezicht van het merk Armani Exchange.

YouTube player

9. Kaskade 

De Amerikaanse dj Kaskade staat in deze lijst op de negende plek met een bedrag van 13,5 miljoen dollar. De dj heeft dit bedrag vooral te danken aan het feit dat hij constant op tour is. Daarnaast organiseerde Kaskade in 2017 en 2018 een aantal uitverkochte ‘Sun Soaked beach party’s‘ in Miami waar 30.000 mensen op af kwamen.

YouTube player

8. David Guetta 

David Guetta is met een bedrag van 15 miljoen dollar goed voor een achtste plek. Afgelopen jaar heeft de Fransman vooral veel geld verdiend met optredens in Las Vegas en Ibiza. Daarnaast scoorde de dj afgelopen jaar verschillende hits zoals ‘Flames’ met Sia en en kwam zijn nieuwe album ‘7’ uit.

YouTube player

7. Diplo 

Diplo staat op een zevende plek met een bedrag van 20 miljoen dollar. Maar dit bedrag verdiende de dj niet alleen maar met plaatjes draaien. Zo investeerde Diplo het afgelopen jaar onder andere in een energiedrankje genaamd MatchBar. Daarnaast ging de dj een samenwerking aan met Bacardi voor ‘The Sound of Rum’ en is hij de producer van de Viceland-serie ‘What Would Diplo Do?’.

YouTube player

6. Zedd 

De 29-jarige dj Zedd is goed voor een zesde plek met een bedrag van 22 miljoen dollar. De dj heeft het bedrag van 22 miljoen dollar te danken aan zijn optredens en de hoge vergoedingen die hij daarvoor vraagt. Afgelopen jaar bracht Zedd de wereldhit ‘The Middle’ uit die in veel landen hoog in de hitlijsten stond.

YouTube player

5. Marshmello 

Op de vijfde plek staat de Amerikaanse dj Marshmello met een bedrag van 23 miljoen dollar. Marshmello mag dan niet een van de bestbetaalde dj’s zijn, maar wel een van de meest lucratieve. De Amerikaan heeft zijn inkomen vooral te danken aan de hoge vergoedingen die hij vraagt voor zijn optredens. Daarnaast heeft de diskjockey het afgelopen jaar veel geld verdiend met zijn YouTube-serie ‘Cooking with Marshmello‘ en de vele muzikale samenwerkingen met onder andere Bastille en Selena Gomez.

YouTube player

4. Steve Aoki

Een bedrag van 28 miljoen dollar brengt Steve Aoki op de vierde plek in de ranking. De Amerikaanse dj heeft zijn inkomen voornamelijk te danken aan de vele optredens die hij het afgelopen jaar heeft gegeven. Steve Aoki trad het afgelopen jaar namelijk maar liefst 200 keer op. Daarnaast werd hij dit jaar het gezicht van Diesel Watches.

YouTube player

3. Tiesto 

Op nummer drie, met een bedrag van 33 miljoen dollar, staat onze eigen DJ Tiesto. De Nederlandse dj heeft zijn inkomen vooral te danken aan de 150 optredens die hij dit jaar heeft gegeven. De dj trad het afgelopen jaar voornamelijk op in club Hakkasan in Las Vegas. Onlangs verlengde hij zijn contract met deze club tot 2020. Daarnaast stond de de Nederlander dit jaar in de hitlijsten met het nummer ‘Jackie Chan’.

YouTube player

2. The Chainsmokers

Op de tweede plek van deze lijst staan The Chainsmokers. Het dj-duo, bestaande uit Andrew Taggart en Alex Pall, is goed voor een bedrag van maar liefst 45,4 miljoen dollar. Hun inkomsten hebben ze voornamelijk te danken aan hun driejarige deal met club Wynn Nightlife in Las Vegas. Het afgelopen jaar scoorden de dj’s nog een hit met het nummer ‘Side Effects’.

YouTube player

1. Calvin Harris 

De felbegeerde nummer een positie in deze lijst gaat naar Calvin Harris met een inkomen van maar liefst 48 miljoen dollar! De koning van de elektronische muziek heeft een absoluut succesjaar achter de rug met wereldhits als ‘Promises’ en ‘One Kiss’ die wereldwijd hoog in de hitlijsten te vinden waren. Het afgelopen jaar verdiende de Schotse dj het meeste geld met zijn optredens in Las Vegas en op festivals.

YouTube player

Bronnen: Forbes, YouTube, Bol.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.