Skrillex moet 1,6 miljoen dollar betalen aan fan door stagedive

Geschreven door op 22 november 2018 om 14:21
Skrillex - Foto Brennan Schnell - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Slecht nieuws voor Skrillex! De Amerikaanse dj heeft een rechtszaak verloren en moet 1,6 miljoen dollar betalen aan een fan door een stagedive.

Skrillex verliest rechtszaak

Tijdens een optreden in februari 2012 in The Belasco te Los Angeles, duikt Skrillex het publiek in voor een kleine stagedive. Een actie die hij achteraf gezien misschien beter niet kon doen.

De Amerikaanse Jennifer Fraissl claimt dat ze tijdens die duik op haar hoofd geraakt is door de dj. Fraissl zou door de klap een beroerte hebben gekregen en hier zowel blijvende fysieke als mentale schade aan over hebben gehouden. In februari 2014 klaagt Fraissl de dj en de concertzaal aan voor wat zij beschrijft als roekeloos gedrag.

1,6 miljoen dollar boete

Skrillex wordt door de rechter in 2018 voor 35% schuldig bevonden aan het incident en moet daarom 1,6 miljoen dollar betalen aan Jennifer Fraissl. Het tour management van de dj wordt ook schuldig bevonden en moet een boete van 1,8 miljoen dollar betalen. De concertzaal moet daar bovenop nog een bedrag van 450.000 dollar betalen aan de vrouw.

De vrouw wordt zelf ook voor een deel schuldig bevonden aan het incident. De reden daarvan is onbekend, maar vermoedelijk omdat de vrouw zelf vooraan ging staan bij een artiest waarvan bekend is dat hij regelmatig het publiek in duikt.

Video

TMZ, het medium dat dit nieuws bekendmaakte, plaatste ook een video bij het artikel. Op de video is te zien dat Skrillex het publiek in duikt tijdens zijn optreden:

YouTube player

Hoger beroep

In een interview met TMZ zegt de Amerikaanse dj niet blij te zijn met het oordeel, maar heeft hij wel het beste met zijn fans voor. “There is nothing more important to me than my fans and their safety at my shows. I want them to have fun and enjoy the music.”

Zijn advocaat denkt hier toch anders over en zegt misschien nog in hoger beroep te gaan met de zaak. Volgens de advocaat is in het bewijs helemaal niet te zien dat Skrillex de vrouw raakt.

 

Bron: TMZ

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · Skrillex Nieuws · WTF