Skrillex moet 1,6 miljoen dollar betalen aan fan door stagedive

Geschreven door op 22 november 2018 om 14:21

Slecht nieuws voor Skrillex! De Amerikaanse dj heeft een rechtszaak verloren en moet 1,6 miljoen dollar betalen aan een fan door een stagedive.

Skrillex verliest rechtszaak

Tijdens een optreden in februari 2012 in The Belasco te Los Angeles, duikt Skrillex het publiek in voor een kleine stagedive. Een actie die hij achteraf gezien misschien beter niet kon doen.

De Amerikaanse Jennifer Fraissl claimt dat ze tijdens die duik op haar hoofd geraakt is door de dj. Fraissl zou door de klap een beroerte hebben gekregen en hier zowel blijvende fysieke als mentale schade aan over hebben gehouden. In februari 2014 klaagt Fraissl de dj en de concertzaal aan voor wat zij beschrijft als roekeloos gedrag.

1,6 miljoen dollar boete

Skrillex wordt door de rechter in 2018 voor 35% schuldig bevonden aan het incident en moet daarom 1,6 miljoen dollar betalen aan Jennifer Fraissl. Het tour management van de dj wordt ook schuldig bevonden en moet een boete van 1,8 miljoen dollar betalen. De concertzaal moet daar bovenop nog een bedrag van 450.000 dollar betalen aan de vrouw.

De vrouw wordt zelf ook voor een deel schuldig bevonden aan het incident. De reden daarvan is onbekend, maar vermoedelijk omdat de vrouw zelf vooraan ging staan bij een artiest waarvan bekend is dat hij regelmatig het publiek in duikt.

Video

TMZ, het medium dat dit nieuws bekendmaakte, plaatste ook een video bij het artikel. Op de video is te zien dat Skrillex het publiek in duikt tijdens zijn optreden:

Hoger beroep

In een interview met TMZ zegt de Amerikaanse dj niet blij te zijn met het oordeel, maar heeft hij wel het beste met zijn fans voor. “There is nothing more important to me than my fans and their safety at my shows. I want them to have fun and enjoy the music.”

Zijn advocaat denkt hier toch anders over en zegt misschien nog in hoger beroep te gaan met de zaak. Volgens de advocaat is in het bewijs helemaal niet te zien dat Skrillex de vrouw raakt.

 

Bron: TMZ

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Justin Biebers nieuwe single. Leuk of Meuk? Beliebers opgelet! Justin Bieber heeft een nieuwe single uitgebracht. Het nummer heet 'What Do You Mean?'. Bekijk hier de gloednieuwe videoclip. Wat v...
Calvin Harris best betaalde DJ wereldwijd Calvin Harris is de best betaalde DJ ter wereld. In de afgelopen 12 maanden harkte de Schotse DJ maar liefst 66 miljoen dollar binnen.Het is d...
Justin Bieber creëert persoonlijk album met Skrillex Het nieuwe album van Justin Bieber gaat over zijn reis in het leven. Samen met Skrillex en Diplo wil hij de mensheid inspireren en wat leren.M...
Lowlands maakt 10 nieuwe namen bekend  Lowlands Festival heeft 10 nieuwe namen aan de line-up toegevoegd. De organisatie maakte zojuist bekend dat Jett Rebel, Jungle by Night en T...
Skrillex HMH Concert 2012 Skrillex komt op 28 april naar de Heineken Music Hall.Skrillex komt na een succesvol optreden in een Bravo-tent op lowlands en een uitverkochte Pa...
Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · Skrillex Nieuws · WTF

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu