Het nieuwe album van Shawn Mendes komt volgende week uit

Geschreven door op 17 mei 2018 om 14:31
Shawn Mendes - By Josiah VanDien [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Ben jij de dagen al aan het aftellen tot de release van het nieuwe album van Shawn Mendes? Het derde studioalbum van de slechts 19-jarige singer-songwriter komt op 25 mei 2018 uit!

Nieuw album Shawn Mendes komt 25 mei uit

Fans hoeven nog maar heel even te wachten en dan komt het nieuwe album van Shawn Mendes uit! In een tweet kondigde de jonge Canadees aan dat de plaat genaamd ‘Shawn Mendes‘ op 25 mei 2018 uitkomt. Het is alweer het derde album van de slechts 19-jarige singer-songwriter.

Singles

Eind maart trakteerde de hottie zijn fans op maar liefst twee singles. De eerste singles afkomstig van het album zijn ‘In My Blood‘ en ‘Lost In Japan‘.

Op 3 mei kwam de derde single ‘Youth‘ uit, waarop ook Khalid te horen is. Het nummer is geïnspireerd door de terroristische aanslag op het concert van Ariana Grande in Manchester.  In een interview met Zane Lowe licht Shawn de gedachte achter de track toe:

“I woke up in the morning and the whole thought of my youth trying to be taken away from me. Not my youth as in my age, youth as in my love, my happiness, my joy, my purity. You could be 50 and your youth is there. It’s in you. And all of these horrible things happening in the world and all of the headlines, it felt like every day it was just being pulled more and more out of us and I was like, this what we have to write about.”

Tracklist

Op Twitter onthulde Shawn de tracklist van zijn derde studioalbum. Er staan in totaal 14 tracks op, waaronder twee samenwerkingen. Een daarvan is het al uitgebrachte ‘Youth’ met Khalid. De ander is met zangeres Julia Michaels.

Tour

Bij een nieuw album hoort ook een nieuwe tour! En Nederlandse fans krijgen de primeur! Shawn trapt donderdag 7 maart 2019 de ‘Shawn Mendes: The Tour’ af in de Ziggo Dome in Amsterdam. De muzikant geeft eerst meer dan twintig optredens in Europa, voordat hij in juni na een korte break zijn tour naar Noord-Amerika brengt. In New York sluit de jonge Canadees de concertreeks op 24 augustus 2019 af.

Kaarten voor de show in Nederland zijn vanaf vrijdag 18 mei 2018 verkrijgbaar via onder andere de website van Ticketmaster.

In 2017 stond de Canadese superster ook al in de Amsterdamse concertzaal. De show was toen uitverkocht en de verwachting is dat dit met de aankomende show weer het geval zal zijn.

Pre-order

Reserveer alvast jouw exemplaar van het nieuwe album, zodat jij hem op 25 mei als een van de eersten in je brievenbus ontvangt. Je kunt de 14 tracks zowel op CD als op LP verkrijgen.

Maar als echte Shawn Mendes-fan ga jij natuurlijk voor de fanbox van het album. Je krijt dan niet alleen twee extra songs, maar ook een boekje met 20 pagina’s, 6 handgeschreven songteksten, 4 polaroid foto’s en 4 gitaarplectrums!

Bron: Twitter, popbuzz, bol.com 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.