Don McLean voor optredens naar diverse poppodia in Nederland

Geschreven door op 23 april 2018 om 10:30
Don McLean in concert in Westport, CT. Author: Alan Howard (Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0)

Don McLean komt naar Nederland! De Amerikaanse folkzanger staat in oktober onder meer op de planken van de Oosterpoort (Groningen), TivoliVredenburg (Utrecht) en Muziekgebouw Eindhoven. 

Don McLean Nederland

Fantastisch nieuws voor de fans van de wereldberoemde folkzanger Don McLean. De muzikant, bekend van het de wereldhits ‘American Pie’ en ‘Vincent’, komt dit jaar naar Nederland. Op 10 oktober bezoekt de Amerikaan de Oosterpoort in Groningen. Twee dagen later staat McLean in Eindhoven (muziekgebouw) en op 13 oktober wordt Utrecht verrast met een bezoek.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de diverse optredens begint aankomende donderdag (26 april) om 10.00. Tickets zijn onder meer verkrijgbaar via de site van Ticketmaster.

Data

Voor een volledig overzicht van de diverse optredens en in de bijbehorende poppodia, zie hieronder:

10 oktober – De Oosterpoort, Groningen
12 oktober – Muziekgebouw Eindhoven
13 oktober – TivoliVredenburg, Utrecht.

Don McLean

Als er iemand is die geen introductie behoeft, dan is het uiteraard Don McLean. De Amerikaanse singer-songwriter werd met zijn nummer ‘American Pie’ uit 1971 wereldberoemd. Hij droeg het nummer op aan de rock-‘n-roll-muzikanten Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper, die allen het leven lieten na een vliegtuigcrash op 3 februari 1959. Deze dag is de geschiedenis ingegaan als ‘The Day That Music Died’ (de dag dat de muziek stierf). Daarnaast haalde McClean met ‘Vincent’ nog een wereldhit. Deze twee nummers staan al jaren onafgebroken in de top2000 en zijn bij vele muziekliefhebbers bekend.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.