Seventh Son of a Seventh Son viert 30e verjaardag

Geschreven door op 11 april 2018 om 16:20
Iron Maiden - Foto Adels (Flickr, license CC BY 2.0)

Van harte gefeliciteerd voor alle fans van Iron Maiden! Hun album ‘Seventh Son of a Seventh Son’ wordt vandaag 30 jaar! Op deze dag in 1988 verscheen de wereldberoemde plaat in de winkelschappen. 

Dertig jaar Seventh Son of a Seventh Son

Hiep Hiep Hoera! Mocht je als fan van Iron Maiden vandaag een reden zoeken voor een drankje of een stevig stuk taart? Dan helpen wij je alvast voor een legitieme reden: het album Seventh Son of a Seventh Son’ viert op 11 april zijn verjaardag. Vandaag alweer 30 jaar geleden verscheen de plaat in de winkel. 

Seventh Son of Seventh Son. Iron Maiden.

Seventh Son of Seventh Son. Iron Maiden.

Progressief conceptalbum

Het zevende studioalbum van de immens populaire Britse metalband is een uiterst bijzonder exemplaar. De plaat is het eerste conceptalbum dat de groep uitbracht en was een vooruitstrevend stukje muziek. Bijna iedere liefhebber van Iron Maiden heeft de schijf in de collectie staan. Vooral de nummers ‘Can I Play With Madness’ en ‘The Evil That Men Do’ werden een gigantische hit.

Legacy of the Beast

Seventh Son of a Seventh Son mag dan niet meer de jongste zijn, de geestelijk vaders van de plaat zitten allesbehalve stil. Op 13 november vorig jaar kondigde de metalband hun ‘Legacy of the Beast World Tour’ aan en ook Nederland wordt verblijd met een bezoekje. Op zondag 1 juli zullen de spijkerharde muzikanten hun klanken laten horen in het Gelredome. Van hun meest recente tournee uit 2015, ‘Book of Souls’, was het optreden in Nederland een groot succes. Het bijbehorende album werd wereldwijd goed ontvangen. De plaat behaalde de gouden status in het Verenigde Koninkrijk en Frankrijk.

YouTube player

Bron: Loudwire. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Fun Content · Iron Maiden Nieuws · Nieuws