Onderzoek wijst uit: “Concert bezoeken gezonder dan yoga”

Geschreven door op 28 maart 2018 om 11:41
festivals, Concert at SEA, Rock Werchter, Mundial festival, Festival concert publiek - Foto Eva Rinaldi (Flickr) (CC BY-SA 2.0)

Dat is nog eens goed nieuws! Bezoek jij veel concerten? Dan ben je goed bezig! Brits onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het bezoeken van concerten beter voor je zou zijn dan yoga.

“Concert bezoeken gezonder dan yoga”

Onderzoekers van O2 en het Goldsmiths College van de University of London hebben ontdekt dat twintig minuten luisteren naar live muziek je humeur en welzijn met maar liefst 21% verhoogt. Twintig minuten aan yoga doen of diezelfde tijd je hond uitlaten, zorgt voor een stijging van ‘slechts’ 10 en 7%.

Aanvullend onderzoek wijst uit dat een hoger welzijn in verband staat met een langer leven. Eens in de twee weken naar een concert gaan zou, volgens het wetenschappelijke onderzoek, je leven met maar liefst negen jaar kunnen verlengen!

Diepgaand effect op gezondheid, geluk en welzijn

Uit het onderzoek blijkt dat het regelmatig bezoeken van concerten zeer positieve effecten op je mentale gezondheid heeft. De concert bezoekende deelnemers aan het onderzoek toonden een verhoogd zelfbeeld (+25%) en een verhoogde mate van verbondenheid met anderen (25%), terwijl hun mentale stimulatie met maar liefst 75% steeg.

Patrick Fanegan van het Goldsmiths College zegt: “Ons onderzoek toont het diepgaande effect dat concerten op onze gezondheid, geluk en welzijn heeft, waarbij tweewekelijkse bezoeken de sleutel zijn. Onze bevindingen combinerend met het onderzoek van O2, komt tot de conclusie dat het bezoeken van een concert elke twee weken bijna een decennium aan je leven kan toevoegen.”

 

Bron: O2

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Weetjes