Legendarische John Cale aankomende zomer naar Paradiso

Geschreven door op 1 maart 2018 om 10:26
John Cale - Persfoto Paradiso (persbericht, zie mail)

John Cale komt naar Nederland! De legendarische singer-songwriter en producer keert aankomende zomer na zes jaar terug naar Amsterdam voor een show in Paradiso.

John Cale naar Paradiso

Goed nieuws voor John Cale! De inmiddels 75-jarige levende legende keert in juni terug naar Paradiso, waar hij oktober 2012 voor het laatst te vinden was. De excentrieke Welshe zanger, songwriter en producer staat op woensdag 27 juni op het Amsterdamse podium.

Concertkaarten

Tickets voor de show van Cale zijn onder andere verkrijgbaar via de website van Ticketmaster.

Lange carrière

De eigenzinnige Cale begon zijn grote muzikale carrière in 1964 als mede-oprichter en onderdeel van de iconische band The Velvet Underground, samen met een andere legende: Lou Reed. Cale verliet de band in 1968 om op eigen benen te gaan staan en die beslissing heeft hem absoluut geen windeieren gelegd!

De 75-jarige muzikant bracht sinds 1970 tientallen studio- en livealbums uit en componeerde en produceerde nog ontelbaar meer soundtracks en andere werken voor films, tv-series en andere artiesten als The Stooges en Patti Smith.

 

Bron: Paradiso

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.