Country- en folklegende John Prine naar Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 1 februari 2018 om 10:40
John Prine (cropped) - Foto: Eric Frommer (Flickr, CC BY 2.0)

John prine komt naar Nederland! Het Amerikaanse country- en folkicoon reist aankomende zomer naar Amsterdam voor een show in Paradiso.

John Prine naar Paradiso

Goed nieuws voor fans van John Prine! De 71 jarige singer-songwriter komt aankomende zomer naar Nederland! Prine, country- en folk- icoon en drievoudig Grammy-winnaar, betreedt op vrijdag 10 augustus het podium van Paradiso Amsterdam.

Concertkaarten

Tickets voor de show van de Amerikaan zijn onder andere verkrijgbaar via de website van Ticketmaster.

Legendarisch

De uit Maywood, Illinois afkomstige Prine begon zijn succesvolle carrière al in 1971, toen hij zijn debuutalbum uitbracht. Het oeuvre van de muzikant is legendarisch en veelvuldig gecoverd door onder meer Johnny Cash, John Fogerty (Creedence Clearwater Revival) en Norah Jones.

Het werk van Prine is door de jaren heen geëerd met tientallen prijzen, waaronder drie Grammy’s. Zo won de country- en folkster de tweemaal de prijs voor Best Contemporary Folk Album, met zijn platen ‘The Missing Years’ en ‘Fair & Square’. In 2015 ontving hij een Grammy Hall of Fame Award.

 

Bron: Paradiso

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.