Platenmaatschappij Radiohead ontkent aanklagen Lana Del Rey

Geschreven door op 10 januari 2018 om 12:34
Lana Del Rey en Thom Yorke (Radiohead) - Foto's Harmony Gerber (CC BY 2.0) en Yasuko Otani (CC BY-SA 4.0)

Radiohead heeft Lana Del Rey niet aangeklaagd wegens plagiaat. Dat stelt Warner/Chappell, de platenmaatschappij van de Britse rockers.

Platenlabel Radiohead ontkent aanklagen Lana Del Rey

Lana Del Rey wordt niet aangeklaagd door Radiohead, aldus Warner/Chappell. Die uitspraken staan haaks op de beweringen van Del Rey, die onlangs via Twitter claimde dat ze voor de rechter wordt gesleept. Haar single ‘Get Free’ zou wel erg veel op Radioheads hit ‘Creep’ lijken. Volgens de zangeres zou de Britse band 100% van de inkomsten van ‘Get Free’ eisen.

Warner/Chappell weerspreekt die aantijgingen. Het label bevestigt tegenover Pitchfork dat er al sinds augustus ‘discussies’ gaande zijn tussen Warner/Chappell en de partijen die Lana Del Rey representeren, maar dat van een rechtszaak geen sprake is:

“Het is duidelijk dat ‘Get Free’, in haar coupletten, muzikale elementen uit de coupletten van ‘Creep’ gebruikt en we hebben verzocht dat dit erkent wordt voor het gewin van alle schrijvers van ‘Creep’. Om duidelijk te zijn: er is geen rechtszaak aangespannen en Radiohead heeft niet gezegd dat het 100% van de inkomsten wil ontvangen.”

Wat vind jij?

Hoewel Del Rey via Twitter ontkent dat haar single geïnspireerd is door ‘Creep’, zou ze de Britse band wel 40% van de inkomsten aangeboden hebben. Lijkt ‘Get Free’ echt zoveel op ‘Creep’? Laat het ons weten!

 

Bron: Pitchfork

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Lana Del Rey Nieuws · Nieuws · Radiohead Nieuws
Responsive Menu
Add more content here...