Gouden Harp voor Racoon & De Jeugd van Tegenwoordig

Geschreven door op 27 november 2012 om 9:59
De Jeugd Van Tegenwoordig - Bron: Persbericht Dijkpop

Onder meer Racoon en De Jeugd van Tegenwoordig hebben gisteren een gouden harp in de wacht gesleept. Op initiatief van Buma Cultuur kregen zij deze oeuvreprijs uitgereikt

Naast deze 2 bekendere groepen won ook producer Giorgio Tuinfort een gouden harp. Hij schreef platen voor onder meer Gwen Stefani, Akon en Lange Frans. Zo schreef hij mede nummers als ‘The Sweet Escape’ en ‘Het land van’.

De Gouden Harp is een jaarlijkse prijs uitgereikt door Buma Cultuur en werd gisteren voor de 50e keer uitgereikt bij Beeld en Geluid in Hilversum. De prijs is bedoeld voor personen of groepen die gedurende carrière op bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd aan de promotie van Nederlandse muziek.

Eerder werd al bekend dat Django Wagner,  Afrojack en Laura Jansen een zilveren harp hebben gewonnen. Deze prijs is een aanmoedigingsprijs en geldt vaak als voorloper voor een gouden harp.

De Jeugd Van Tegenwoordig – Sterrenstof

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.