Utrechtse band Am Oak kondigt live EP en exclusieve show in EKKO aan

Geschreven door op 8 september 2017 om 13:02
I am Oak - Bron: Persbericht

I Am Oak bracht afgelopen juni hun debuutalbum On Claws op vinyl uit. De band zit niet stil, want nu kondigt zij een live EP en show in thuisstad Utrecht aan.

I Am Oak naar 7 Layers Festival en EKKO

I Am Oak viert tijdens het 7 Layers Festival in Amsterdam de release van hun nieuwe EP, dat vrijdag 29 september uitkomt. De EP heet ‘Pictures of the Floating World’. Naast de release kondigt de band een exclusieve show in EKKO aan op 30 december. Hier zullen zij, om de release van de ‘On Claws’ vinyl reissue te vieren, hun gehele debuutalbum integraal spelen.

Frontman Thijs Kuijken had het volgende te zeggen over de naam van het nieuwe project:

“De naam van de EP is een vertaling van de term ‘Ukiyo-e’. Dit is een oude Japanse printkunst, die zich focust op het weergeven van de vluchtige momenten in de podiumkunsten en het reizen. Dit is exact wat er op deze plaat staat, zowel muzikaal als visueel, dus deze term belichaamt de hele plaat voor me.”

Artwork

Joost Stokhof, ook wel bekend als The Things We Are, zorgde voor het artwork. Hij maakte onderdeel uit van de band terwijl ze door Duitsland en Zwitserland tourden. Hij heeft veel tijd en moeite gestoken in het vertalen van deze momenten in de perfecte visuals voor de EP. Wanneer de band naar de volgende show reed, aan het soundchecken was, optraden of merchandise verkocht was Joost er bij en observeerde hij het.

“Ik was op zoek naar details die volgens mij het meeste karakteristiek waren voor het tour leven. Al deze momenten heb ik samengevoegd tot een serie van tekeningen die ik maakte terwijl we door Europa reden”.

Er zijn precies 333 vinyl exemplaren van ‘Pictures of the Floating World’. De plaat bevat een 50×50 uitvouw poster met tekeningen van ‘The Things We Are’. Iedereen die de EP vooruit besteld krijgt gratis een exclusief boekje met tekeningen. Joost maakte dit tijdens het touren.

EKKO

Het concert in EKKO vind op zaterdag 30 december plaats. Tickets zijn vanaf heden via deze website te verkrijgen:

Tickets

Bron: Persbericht

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.