Radiohead-frontman Thom Yorke reageert op kritiek omtrent Israël-show

Geschreven door op 12 juli 2017 om 11:39
Radiohead - Foto: Daniele Dalledonne - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Radiohead-frontman Thom Yorke heeft publiekelijk gereageerd op alle kritiek die de band krijgt voor haar show in Israël. De zanger plaatste een statement op zijn Twitter pagina.

Radiohead-frontman Thom Yorke reageert op kritiek

Op woensdag 19 juli staat Radiohead op het podium in Israël. De show kwam de band op veel kritiek te staan gezien de politieke situatie in het land. Zo riep het collectief ‘Artists for Palestine UK’ de band in een open brief op om de beslissing te herzien. De brief werd ondertekend door vele Britse muzikanten, waaronder Roger Waters.

Na de zoveelste uiting van kritiek, deze keer door filmmaker Ken Loach, besloot frontman Thom Yorke om publiekelijk te reageren. De zanger plaatste een bericht op Twitter waarin hij uitleg geeft over de beslissing van de band.

“Spelen in een land is niet hetzelfde als het steunen van een overheid”

In het statement laat Yorke weten het niet eens te zijn met alle kritiek:

Spelen in een land is niet hetzelfde als het steunen van een overheid. We spelen al meer dan twintig in Israël met verschillende overheden, de een liberaler dan de ander. Net zoals in Amerika. We steunen Netanyahu niet meer dan Trump, maar toch spelen we in Amerika.

Muziek, kunst en de academische wereld staan voor het overschrijden van grenzen, niet voor het bouwen van grenzen. Voor een open geest, geen gesloten geest. Over het delen van menselijkheid, een dialoog en vrijheid van meningsuiting. Ik hoop dat dit alles duidelijk maakt.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de situatie? Ben jij het eens met Thom Yorke dat muziek en politiek los van elkaar staan? Of kan de band het niet maken om in Israël te staan? Laat het ons weten!

Radiohead in 2018

Ondertussen deelde gitarist Ed O’Brien onlangs dat de band in 2018 niet veel actief zal zijn. Naast “een kleine tour” zullen de bandleden volgend jaar vooral bezig zijn met soloprojecten. Zo gaan frontman Thom Yorke en gitarist Jonny Greenwood zich richten op het maken van filmsoundtracks, terwijl O’Brien aan zijn debuut soloalbum werkt.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Radiohead Nieuws