Highly Suspect brengt tweede album ‘The Boy Who Died Wolf’ uit

Geschreven door op 21 november 2016 om 14:37
Albumcover: Highly Suspect - The Boy Who Died Wolf

Het nieuwe album van het Amerikaanse progressive rocktrio Highly Suspect is uit! ‘The Boy Who Died Wolf’ is de opvolger van debuutalbum ‘Mister Asylum’.

‘The Boy Who Died Wolf’

Highly Suspect - The Boy Who Died Wolf

Highly Suspect – The Boy Who Died Wolf

My Name Is Human, het eerste nummer van de plaat is een fijne meeschreeuwer met gillende gitaarrifs, zoals we die van Highly Suspect gewend zijn. De toon is gezet. Het lijkt erop dat dit nummer ons echter op het verkeerde been heeft gezet, want de rest van de nummers waaronder Little One en Serotonia zijn rustiger en geven een licht melancholisch gevoel. Send Me An Angel zorgt er helemaal voor dat we zanger Johnny Stevens een flinke knuffel willen geven en willen zeggen ‘het komt wel goed, echt…’ Door teksten als “Open fire on my burning heart, I’ve never been lucky in love.” De manier waarop de bandleden Highly Suspect hun gevoelens op haar fans uitstorten is deels verdrietig makend en aan de andere kant precies wat het album zo sterk maakt. Het gevoelige Chicago beschrijft de situatie waar we allemaal weleens in gezeten hebben, zo niet dan meerdere malen: “Was it love? Or my fantasy? Was it real? Or just a dream?”

Met The Boy Who Died Wolf laat Highly Suspect een andere kant van zichzelf zien, eentje die we nog niet kenden maar waar we zeker aan kunnen wennen. Het album is inmiddels te koop op cd en vinyl via diverse verkooppunten en te beluisteren op Spotify. Oordeel zelf!

Highly Suspect

Opmerkelijk is dat Highly Suspect vanaf 2009 al een feit is, maar ze tot 2015 nog geen album uit had. Hun debuutalbum Mister Asylum kwam vorig jaar uit. Afgelopen zomer veroverden ze de harten van de Nederlandse fans en nog-niet-fans met hun energieke set in de Charlie op Lowlands.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.