Pete Burns, zanger van Dead or Alive, overlijdt op 57-jarige leeftijd

Geschreven door op 25 oktober 2016 om 10:01
Marc de Hond, Chris Trousdale, Nick Blixky, Pop Smoke, Feis, Greg Lake, Frank Noya, rod tempert, Phil Chess, Peter Burns, dead or alive, Overleden, Dood, overlijden, kaars (Publiek Domein) - Errol Brown, john holt, paul craft,jimi jamison, afscheid songs

Zanger Pete Burns is overleden na een hartaanval. De Engelsman werd in de jaren 80 bekend met de new wave-band Dead or Alive. Burns is 57 jaar oud geworden.

Pete Burns overleden

Peter Jozzeppi Burns, zoals de zanger voluit heet, overleed afgelopen zondag (23 oktober) al aan de gevolgen van een zware hartaanval. Dat maakte zijn management en zijn familie gisteravond bekend.

Dead or Alive

De Engelse artiest was frontman van de band Dead or Alive, die in 1980 werd opgericht. Met hun typische new wave/synthpop-muziek vergaarde de groep internationale bekendheid. De mannen scoorden grote hits met nummers als You Spin Me Round (Like a Record). De band was nog altijd actief en er waren zelfs plannen voor een nieuw album. Het is op dit moment nog onduidelijk wat het overlijden van Burns betekent voor de toekomst van de andere bandleden.

Een opvallende persoonlijkheid

Naast zijn werk met Dead or Alive werd Pete Burns ook bekend vanwege zijn excentrieke persoonlijkheid en opvallende verschijning. Zo stond hij bekend om zijn androgyne uiterlijk waarvoor hij vele cosmetische ingrepen liet uitvoeren. Burns werd door velen geliefd om zijn eigenzinnige karakter en image; zo noemde land- en generatiegenoot Boy George de overleden zanger een van de grootste excentrieke personen:

YouTube player

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Dead or Alive Nieuws · Nieuws