The White Stripes haten gebruik nummer door Trump

Geschreven door op 5 oktober 2016 om 12:00
The White Stripes - Foto: Fabio Venni - Wikimedia Commons

Het bekende nummer ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes werd onlangs gebruikt in een video voor de campagne van Donald Trump. Jack en Meg White vinden de associatie met de politicus maar niks. 

The White Stripes

The White Stripes – Foto: Fabio Venni – (Bron: Common.wikimedia)

Associatie met Trump

De leden van The White Stripes lieten dinsdag weten niets te maken te hebben met de presidentskandidaat. Zij zijn overigens niet de eerste artiesten die ongewenst geassocieerd worden met Trump. Adele, Steven Tyler, Michael Stipe en The Rolling Stones eisten ook al dat hun muziek niet meer in Trumps verkiezingscampagne gebruikt wordt.

Niet alleen artiesten, maar ook producenten hebben problemen met de verkiezingscampagnes van Trump. De producenten van de film Air Force One maakten bezwaar toen Trump het openingsdeuntje van de film liet horen.

The White Stripes

Het muziekduo trok in 2011 de stekker uit de band. De naam van de band ontstond omdat Meg White graag pepermunt at. Het eerste album dat de band uitbracht was een self- titled album. Het tweede album van de band was De Stijl. Het album kwam uit in 2000 en is vernoemd naar de Nederlandse kunstbeweging De Stijl. Het album is opgedragen aan Gerrit Rietveld. In totaal heeft de band zeven albums uitgebracht.

Luister hier naar Seven Nation Army:

YouTube player

Bron: nu.nl

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · The White Stripes Nieuws