Terry Riley met Gyan Riley voor concert naar Nederland

Geschreven door op 13 juli 2016 om 11:10

Minimal wordt maximaal genieten met Terry Riley! De aartsvader van de minimal music komt met zijn zoon in september voor een optreden naar Utrecht!

Terry Riley concert

Hij is al over de 80, maar dat weerhoudt Terry Riley er niet van om zijn minimal music aan de wereld te laten horen! Samen met zijn zoon Gyan Riley komt de Amerikaan op dinsdag 20 september naar TivoliVredenburg in Utrecht.

Terry Riley kaarten

Tickets voor het optreden zijn onder andere te koop via de website van TivoliVredenburg. De kaartverkoop is reeds gestart.

All Night Long

Riley is een van de aartsvaders van de minimal music. De muziekstijl is mede door hem en Philip Glass beroemd geworden. Beide artiesten maakten begin jaren ’70, zoals vele muzikanten toen, muziek met Indiase invloeden. In de jaren ’60 was Riley befaamd om zijn All-Night concerts, waarin hij een hele nacht geïmproviseerde muziek speelde.

Deze tour speelt Terry met zijn zoon Gyan, die gitarist is. Zelf is hij daar erg enthousiast over: “Nothing I have done in this life has given me more satisfaction than improvising with Gyan. Nothing I have done can match the intuitive synchronicity we have shared many times on the stage.” Wij zijn benieuwd!

 

YouTube player

Bron: TivoliVredenburg

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.