Meshuggah treedt op in Amsterdam, Tilburg en Antwerpen

Geschreven door op 12 mei 2016 om 11:39

Meshuggah komt naar Nederland en België! De metalband is in november te vinden in Amsterdam en met High On Fire in Tilburg en Antwerpen.

Meshuggah concert

Meshuggah komt voor twee optredens naar Nederland! Het concert in Melkweg The Max Amsterdam vindt plaats op donderdag 23 november. Op vrijdag 24 november staan ze met High On Fire in 013 Tilburg.

Voor de Belgische fans treden ze op vrijdag 25 november op in Muziekcentrum TRIX te Antwerpen.

Meshuggah tickets

Tickets voor de shows zijn vanaf dinsdag 17 mei om 10:00 uur beschikbaar. Deze zijn onder andere verkrijgbaar op de website van Ticketmaster en de site van TRIX.

Meshuggah

De experimentele metalband is afkomstig uit Zweden. Niet gek, Scandinavië is een van de grootste broedplaatsen van metal. Gitarist Fredrik Thordendal is ook degene die de djent-techniek heeft uitgevonden. Daarmee worden de wiskundige palm-muted riffs bedoeld, die zeker niet makkelijk uit te voeren zijn. Ook wordt er jazz gefuseerd waardoor de metalband echt one of a kind is.

De experimentele metal is vooral te horen op hun recentere werk. Hoogtepunten zijn onder andere ‘Catch 33’ en ‘obZen’. Natuurlijk is de rest van hun oeuvre onbetwist net zo goed te waarderen. In de herfst komt er een nieuw album uit. Hieronder zie je alvast een teaser.

En een van hun grootste succesnummers.

High On Fire

Amerikaanse band High On Fire is in 1998 opgericht door frontman Matt Pike, ook gitarist van stoner doom band Sleep. Ze hebben sinds hun bestaan 6 albums uitgebracht waaronder ‘Luminiferous’ dat in 2015 is uitgekomen. In 2010 stond de muzikanten in het voorprogramma van Metallica, maar zijn op zichzelf ook een volwaardige band.

 

Bron: Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.