De Toppers benaderd voor omkoping

Geschreven door op 3 mei 2016 om 15:49
Toppers in Concert - fotocredits: Daniel Kruczynski - (Wikimedia Commons)

De Toppers zijn in de aanloop naar het Eurovisie Songfestival benaderd voor omkoping. Een Oost-Europese man heeft de manager van de drie zangers een plan gepresenteerd om de stemmen te manipuleren.

Toppers benaderd voor omkoping

De Toppers deden in 2009 mee aan het Eurovisie Songfestival. Voorafgaand aan de deelname werden de BN’ers benaderd door een partij uit Oost-Europa.

Manager Benno de Leeuw werd uitgenodigd om af te spreken in een afgelegen restaurantje in Hengelo. Daar ging De Leeuw op in.

De Deal

Een Oost-Europese man deed een poging om een deal te sluiten met de manager van het drietal. Hij had een ‘geniaal’ idee. De man wilde een fors aantal stemmen winnen door middel van sms-bombardementen. Dat allemaal in ruil voor een fikse vergoeding.

Geen interesse

Volgens de manager is het aanbod nooit met de drie entertainers besproken. Gordon en Jeroen van der Boom spreken dit echter tegen.

Van der Boom zegt tijdens brandpunt dat het aanbod wel ter sprake is gekomen maar gelijk van tafel is geveegd.

“We hebben dat eigenlijk gelijk van tafel geveegd, we hebben daar niks mee gedaan, het is meer lacherig de revue gepasseerd, ik kan mij ook niet voorstellen dat dat werkt.” Aldus Jeroen van der Boom

De Toppers eindigden dat jaar als 17e.

‘Brandpunt’

Voor verdere uitleg kan je naar de uitzending kijken van Brandpunt. Vanavond om 20.25 op NPO2 bespreken ze dit in detail.

Eurovisie Songfestival 2016

Dit jaar vindt de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival plaats op 10 mei. Douwe Bob vertegenwoordigt dan Nederland. De tweede halve finale is op 12 mei met Belgische vertegenwoordiger Laura Tesoro. 14 mei is de dag van de finale waarbij de winnaar van Eurovisie Songfestival 2016 bekend zal worden gemaakt.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.