Nieuw album The New Shining na 5 jaar radiostilte

Geschreven door op 3 oktober 2019 om 15:44

Het duurde vijf jaar, maar The New Shining komt met een nieuw album. Na vijf jaar radiostilte komt eind oktober 2019 het album ‘Elephant’ uit. Aangeboden door: The New Shining.

Nieuw album The New Shining

Terug van weggeweest: The New Shining. De Nederlandse rockband brengt haar zesde studioalbum uit op vrijdag 25 oktober. De groep brak ooit door met het nummer ‘Can’t Make Up My Mind’ in 2012, maar liet de afgelopen vijf jaar niks van zich horen. De drie rockers waren in 2014 toe aan een pauze, na een rollercoaster vol radio- en tv-optreden, festivals, tours en interviews. Voor de plaat ‘Elephant’ is geëxperimenteerd met jaren ’80 stijlen. Het gevolg is een album met elektro-rock ondersteunt door synth sounds. Dit is al te horen op de uitgebrachte singles ‘Looks Like Rain’ en ‘Drown with me’ in aanloop naar het album. De teksten van de verschillende songs nemen de luisteraar mee in het leven van zanger Nax, zoals zijn depressie. Het geeft de comeback-plaat een persoonlijke tint.

Elephant- The New Shining - Fotocredits: JOT Agency

Elephant- The New Shining – Fotocredits: JOT Agency

Albumcover + Tracklist

 1. Looks Like Rain
 2. Drown With me
 3. Black Dog
 4. This Too Shall Pass
 5. Say It Like It Is
 6. One By One
 7. Phoenix
 8. Here Come The Waves
 9. I Am Shotgun
 10. Are You OK?
 11. One Devil At A Time
 12. Room With A View

Succes

De band was onder meer de langstlopende support-act van Golden Earring. De formatie kende haar grootste succes in 2012 met het nummer ‘Can’t Make Up My Mind’. Het akoestische nummer werd door Radio 2 zelfs bestempeld tot ‘Mooiste liedje van 2012’. Door de hit volgde twee uitverkochte clubtours en optredens op festivals als Concert at Sea en Songbird. Met het nieuwe werk hopen de leden hun muzikale carrière weer nieuw leven in te blazen. Nieuwsgierig? Luister de single ‘Looks Like Rain’ hieronder:

YouTube player

Bronnen: JOT Agency, Youtube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Hessel van der Wal, Redacteur bij Artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.