Molotov begin juli in Melkweg

Geschreven door op 29 maart 2016 om 14:59

Molotov komt naar Amsterdam. De Latin Grammy awards winnaars treden op 8 juli op in de Melkweg (Oude Zaal). De Mexicaanse formatie staat vooral bekend om hun combinatie van rap en rock met Latijnse invloed. 

Molotov concert

De Mexicaanse raprockformatie komt naar Nederland. Molotov geeft op 8 juli een concert in de Oude Zaal van de Melkweg in Amsterdam.

Kaarten bestellen

Tickets voor het concert zijn al in de verkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van ticketmaster.

Twintig jaar Molotov

Ze worden ook wel de Mexicaanse Rage Against The Machine genoemd. De band begon in 1995 in Mexico City. Nu, vele jaren later, kan men spreken van een breed repertoire. Zo is het nummer Gimme tha Power, uit 2008, inmiddels 19 miljoen keer bekeken op YouTube. Ook werd het nummer Apocalypshit gebruikt in een aflevering van Breaking Bad. Het meest recente album, Aqua Maldita, stamt uit 2014. Hiermee wist de band een Latin Grammy binnen te slepen voor het beste rock album.

Spraakmakend

Het nummer Puto kwam voorheen in opspraak, vanwege de link met het scheldwoord ‘flikker’ in het Mexicaans. Vele mensenrecht organisaties vonden dit te ver gaan. De band benadrukte dat de uitdrukking vooral op ‘lafaard’ doelde, maar beloofde uiteindelijk om voortaan het woord te vervangen.

 

Bron: Melkweg

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.