David Bowie’s eerste nummer 1-album in VS

Geschreven door op 17 januari 2016 om 23:13
A Tribute To 2016, David Bowie - Flickr (Publiek Domein)

Blackstar, het album van David Bowie, staat binnen de Amerikaanse Billboard 200-albumlijst op nummer één. Dat is de eerste keer voor de zanger die vorige week overleed.

Amerikaanse Billboard 200-albumlijst

Twee dagen nadat David Bowie het album uitbracht overleed hij aan kanker. Daarna kochten muziekfans massaal over de wereld zijn muziek in. Dat resulteerde in een nummer één plaats in de Amerikaanse Billboard 200-albumlijst. In de albumlijst staan nog negen andere albums van Bowie, onder meer een best-of compilatie op vier en The Rise and Fall of Ziggy Stardust op 21. In het verleden scoorde de zanger wel nummer-één hits in de VS, maar zijn albums behaalden nooit zo’n hoge positie. Zijn comebackalbum The Next Day (2013) kwam er met de tweede plek het dichtst in de buurt.

TIP: Je kan het album Blackstar bestellen via Bol.com.

Blackstar van David Bowie

De zanger bracht precies op zijn 69e verjaardag, 8 januari 2016, het album ‘Blackstar’ uit. Vijf maanden lang had hij zich thuis opgesloten om aan nieuw materiaal te werken. Het resulteerde in een album met zeven nieuwe tracks en een indrukwekkend intro. Blackstar was zijn vijfentwintigste album!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · David Bowie Nieuws · Nieuws