Guus Meeuwis concerten in Philips stadion – belangrijke informatie en handige tips

Geschreven door op 10 juni 2015 om 15:30
Guus Meeuwis - Foto: Dennistd - Bron: Wikimedia Commons

Guus Meeuwis geeft traditiegetrouw elke zomer een reeks stadionconcerten in het Philips stadion in Eindhoven. Ga je naar een van deze concerten? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat.

Tips en Info: Guus Meeuwis concerten in Philips stadion

Omdat ArtiestenNieuws u een heerlijk onbezorgde avond toewenst, hebben wij alle belangrijke informatie en handige tips voor u op een rijtje gezet.

Data, aanvang- en eindtijden van het Guus Meeuwis Concert

Guus Meeuwis - Foto: Oscar Anjewierden - Flickr

Guus Meeuwis – Foto: Oscar Anjewierden – Flickr

De concerten van Guus Meeuwis in het Philips stadion in Eindhoven vinden dit jaar plaats in de maand juni.

Zo’n 2 uur voor aanvang gaan de deuren van het stadion open. Ook kan je eerder al naar het Plein van de Hemelse voorpret direct naast het stadion om alvast in de stemming te komen! Hieronder kun je meer informatie over dit feestelijke plein lezen.

TIP: De concerten van Guus Meeuwis beginnen om 20:00 uur of 16.00 uur. In verband met drukte rondom het stadion raden wij je aan om minstens een uur van tevoren aanwezig te zijn.

Plein van de Hemelse Voorpret

In 2007 presenteerde Guus voor het eerst het ‘Plein van de Hemelse Voorpret’: een speciaal ingericht horecaplein nét buiten het stadion met lekker eten en drinken en een podium waarop de diskjockeys van Omroep Brabant de bezoeker vermaken én verrassen met spelletjes.

Het plein is gratis toegankelijk voor iedereen en is gelegen nabij het stadion. De ideale plek om alvast in de stemming te komen voor het Groots met een zachte G feest losbarst in het stadion!

Bereikbaarheid Guus Meeuwis concerten

Het stadion in Eindhoven is zowel te voet als met de auto en het openbaar vervoer te bereiken.

Met de Auto

Adres: Frederiklaan 10, 5616 NH Eindhoven

Er is behoorlijk wat veranderd in en om Eindhoven. Op deze website vind je alle updates. Momenteel zijn er geen grote meldingen qua wegwerkzaamheden.

TIP: Check voor vertrek even de sites www.vananaarbeter.nl en www.anwb.nl zodat je tijdig weet of er wegwerkzaamheden, files of vertragingen zijn. Het zou immers zonde zijn om het begin van de show te missen.

Guus Meeuwis - Foto: Oscar Anjewierden - Flickr

Guus Meeuwis – Foto: Oscar Anjewierden – Flickr

 

Parkeren

Rondom het stadion en in het centrum van Eindhoven is genoeg parkeergelegenheid. Volg de P route op de digitale borden of vraag de stewards om advies.

TIP: Dit jaar kan je de auto tegen betaling parkeren in de Parkeergarage P1 Philips Stadion of op parkeerterrein P7 nabij het stadion. Klik hier om de parkeerkaarten te bestellen. 

Openbaar Vervoer

Het Philips Stadion is op loopafstand vanaf station Eindhoven. Voor de reisinformatie die voor u belangrijk is kijk je op www.ns.nl of www.9292ov.nl. Goed voorbereid met de trein naar het Philips Stadion in Eindhoven? Koop dan vooraf je kaartje via: www.ns.nl/eticket.

De bus

De dichtstbijzijnde bushalte van de concertlocatie heet: Bushalte Philips Stadion. De buslijnen 401, 402, en 403 rijden naar, en vertrekken vanaf deze bushalte. Kijk op 9292.nl om de tijden van het openbaar vervoer te bekijken.

De OV fiets

Bij het station van Eindhoven kun je een (elektrische) OV-fiets huren. Dat kan bij rijwielshop Eindhoven, die zich bij de uitgang van de zuidzijde bevindt.

Te Voet

Te voet loop je binnen 5 minuten van het station naar het Philips stadion.

Taxi

De taxistandplaatsen zijn direct voor het station. Vanwege drukte adviseren wij vooraf een taxi te reserveren. Hiervoor kun je contact opnemen met Cibatax: 0800-244 33 33. De chauffeur kan dan ook aangeven waar je het beste met elkaar kunt afspreken.

OV-Chipkaart

Je reist bij alle Nederlandse vervoerders eenvoudig met de OV-chipkaart. Een OV-chipkaart kun je hier bestellen. Dan kun je in Eindhoven ook een ritkaart of dagkaart kopen bij de buschauffeur. Papieren kaartjes zijn namelijk nog gewoon te koop in de bussen en voor treinen in de automaten van NS.

TIP: Op deze website kun je je route met het openbaar vervoer (bus, trein & metro etc.) vanaf je woonadres tot aan de concertlocatie plannen en printen.

Guus Meeuwis Tickets

Heb je nog geen tickets voor het concert van Guus Meeuwis? Deze kun je reserveren via de website van Guus Meeuwis. Als je ze daar niet kunt vinden kan je het altijd nog via deze website proberen.

Controleer uw tickets

Controleer je e-tickets goed voordat je naar het concert van Guus Meeuwis vertrekt. Kijk of de barcode goed op het ticket staat, en of alle tickets een uniek serienummer hebben (serienummer staat onder de streepjescode). Je hoeft je ticket niet in kleur te printen. Zwart-wit is voldoende.

Check van tevoren bij welke ingang je naar binnen moet gaan. Op je concertkaart staat het nummer van de ingang waar jij naar binnen kan. Het heeft dus geen zin om bij een andere ingang naar binnen te willen, jouw kaart zal daar niet door het scanapparaat komen. Houd je dus aan de informatie die op jouw concertkaart staat en aan de aanwijzingen van het personeel dat op de concertdagen je zal assisteren bij het vinden van jouw plaats. Bezoekers die veldtickets hebben kunnen diverse ingangen op hun ticket hebben staan. Zodra je binnen bent in het stadion kom je op hetzelfde veld te staan.

Slecht Weer tijdens het concert

Helaas is een paraplu uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan. Bij de horeca uitgiftepunten zijn poncho’s verkrijgbaar in geval van regen.

Zitplaatsen

Bij het concert van Guus Meeuwis is er geen sprake van een vrije plaatskeuze, tenzij je voor staanplaatsen hebt gekozen. Iedere gast heeft zijn/haar eigen stoelnummer. Je rij en stoelnummer kun je vinden op je ticket. Als het goed is heb je dit stoelnummer zelf uitgezocht tijdens het bestellen van de tickets. Bekijk hieronder een plattegrond van het Philips stadion tijdens de concerten van Guus Meeuwis:

Rollator/rolstoel mee

Als je in een rolstoel zit kan je een rolstoelkaartje kopen. Er zijn per show een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Iedere rolstoeler mag één begeleider meenemen. Deze heeft een begeleiderkaartje nodig. Het is niet mogelijk zonder rolstoelkaart het stadion binnen te komen indien je een rolstoel hebt.

Vanwege veiligheidsredenen is het helaas niet toegestaan om een stoel of (loop) kruk mee te nemen naar de veldplaatsen. Als je het concert zittend wilt bijwonen zal je over tribunekaarten moeten beschikken.

Overnachten

Woont je ver uit de buurt van Eindhoven? Dan is het misschien een goed idee om in de buurt van het Philips stadion te overnachten. Je kunt overdag heerlijk shoppen en rondkijken in de stad. In de avond bezoekt u het concert en na afloop hoeft u geen vermoeiende reis meer te maken. Hier staan een aantal mogelijkheden:

tent/caravan/camper

Reist u met de caravan of camper naar Eindhoven? Bij Citycamp Witven in Eindhoven kun je met een tent, caravan of camper terecht.

Hotel

Wilt u na afloop van het hotel in een hotel overnachten? Kijk dan even op deze website voor een overzicht van de beschikbare hotels in de omgeving van het Philips stadion in Eindhoven.

Speciale Arrangementen

Rondom het Philips stadion bevinden zich vele horecagelegenheden. Genoeg mogelijkheden dus om een lekker hapje te eten voorafgaand aan het concert, of alvast een drankje te drinken. Tips:

  • Restaurant Zoet & Zout
    Een lekkere lunch of een voordelig diner. Snel, makkelijk en overheerlijk. Bekijk het menu op de website.
  • Grand Restaurant Le Connaisseur
    In een sfeervolle ambiance kun je genieten van een lekker diner voor een vriendenprijs.Bekik het menu op de website.
  • Restaurant Mint
    Liefhebbers van Sushi? In restaurant Mint kun je voor €25,- onbeperkt genieten van de lekkerste sushi gerechten! Bekijk het menu op de website.
  • Viparrangementen: Viparrangementen boekt u op deze pagina.

TIP: Reserveer van tevoren vanwege de drukte!

Foto’s Maken

Wil je foto’s maken tijdens het concert? Foto’s maken is gelukkig toegestaan. Fotocamera’s met een lens kleiner dan 35mm kunnen zonder probleem worden meegenomen het stadion in. Ook mobiele telefoons waar foto’s of filmopnamen mee gemaakt kunnen worden nemen zij niet in beslag. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken.

Een selfie-stick in het stadion wordt niet toegestaan.

TIP: Leg je camera van tevoren aan de oplader.

Volg Guus Meeuwis Nieuws

Volg de dagen voorafgaand aan het Guus Meeuwis concert het actuele nieuws met betrekking tot de concerten. Zo ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ben je goed voorbereid op een heerlijke avond!

TIP: Mis nooit meer een voorverkoop van Guus Meeuwis! Volg Artiestennieuws op Facebook.

Beveiliging

In verband met veiligheidsmaatregelen zullen alle tassen gecontroleerd worden bij de ingangen van het stadion. Het security-personeel kan bij binnenkomst ook vragen om de inhoud jas- en broekzakken te mogen inspecteren.

TIP: Om lange rijen te voorkomen is het handig om geen grote tassen en rugtassen mee te nemen naar het stadion. 

Genieten

Vergeet natuurlijk niet optimaal te genieten van het concert van Guus. De openluchtconcerten in het stadion zijn erg bijzonder en indrukwekkend voor jong en oud. Het Brabantse feestbeest maakt er gegarandeerd elk jaar weer een groot spektakel van! ArtiestenNieuws wenst iedereen een prettig verblijf tijdens het concert toe.

Dit zijn de meest voorkomende vragen:

Vraag: Is er een minimum leeftijd?
Antwoord: Er is geen minimum leeftijd. Kinderen kunnen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van volwassenen mee naar binnen. Echter wordt in het algemeen afgeraden kleine kinderen mee te nemen naar gelegenheden waar een grote mensenmassa op de been is. Om veiligheidsredenen worden kinderwagens – buggy’s niet toelaten in het stadion.
Let op: In het stadion en op het Plein van de Hemelse Voorpret wordt GEEN alcohol geschonken of verkocht aan personen onder de 18 jaar. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij twijfel kan het veiligheid- of horecapersoneel om een legitimatiebewijs vragen.

Vraag: Is er een garderobe in het stadion?
Antwoord: Nee, er is geen garderobe of locker systeem in het stadion.

Vraag: Waar haal ik consumptiemunten en hoe duur zijn die?
Antwoord: Eten en drinken in het stadion kan enkel betaald worden met munten. Munten worden verkocht bij de muntenkassa’s welke verspreid staan om en in het stadion. Er zijn muntenkassa’s waar je met pin kan betalen en kassa’s waar met contant geld kan worden betaald. Munten zijn verkrijgbaar vanaf 3,5 munt voor €9,60. Munten van voorgaande edities van Groots met een zachte G zijn niet geldig.

Vraag: Kan ik munten ook weer inleveren?
Antwoord: Tot een half uur na einde show is het mogelijk om de gekochte munten in te leveren bij de daarvoor bestemde muntenkassa’s voor contant geld. Let op locatie op de aangewezen muntenkassa’s. Dit is namelijk niet bij elke muntenkassa mogelijk.

Vraag: Zijn er EHBO posten in het stadion?
Antwoord: In het stadion bevinden zich meerdere vaste EHBO-posten die je kunt raadplegen indien nodig. Wij vragen je bij medische problemen naar de dichtstbijzijnde EHBO’er of beveiligingsbeambte te gaan en het probleem te melden. Zij zullen vanaf dat moment het probleem samen met je trachten op te lossen.

Vraag: Zijn er toiletten aanwezig en moet ik daarvoor betalen?
Antwoord: Toiletten zijn er genoeg, zowel voor mensen met tribune- als veldplaatsen. Voor de toiletten zal geen geld worden gevraagd. Deze zullen uiteraard, net als andere jaren, netjes en schoon worden gehouden.

Vraag: Mag ik eten en drinken mee naar binnen nemen?
Antwoord: Nee, alles (ook flesjes water etc.) wordt bij ingang afgenomen. In het Philips Stadion zijn voldoende Horecapunten om consumpties te kopen.
Ben je een diabetici-patient of wil je om andere redenen bepaalde producten meenemen, zorg dan dat je een doktersverklaring hebt. Stuur voor de zekerheid ook een mail naar info@grootsmeteenzachteg.nl zodat wij de beveiliging alvast op de hoogte kunnen brengen. Rolletjes druivensuiker bijvoorbeeld zijn geen probleem. Water (voor medicijnen) kan je in het stadion ook gewoon halen. Zorg dat je op tijd bent en niet tijdens de show door de drukte hoeft, dan is er niets aan de hand!

Heb je nog vragen en/of wil je een tip met ons delen? Laat dan een berichtje voor ons achter, onderaan deze pagina.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Guus Meeuwis Nieuws · Nieuws