Intouchables in het theater met Huub Stapel

Geschreven door op 10 december 2015 om 12:10

De succesvolle Franse film Intouchables, die in 2011 door meer dan 1,2 miljoen mensen bezocht werd, is dit seizoen te zien in de Nederlandse theaters!

Intouchables naar het theater

In februari 2016 ging de theatervoorstelling in première. Deze vond plaats in de Stadsschouwburg in Utrecht. Pers en publiek zijn werkelijk lovend over de innemende theatershow. Deze is  tenminste tot december 2016 te zien door het hele land.

Intouchables Tickets

Tickets voor Intouchables zijn o.a. te koop via de desbetreffende theaters of via de website van de Nederlandse Theater Kassa (NTK). Veel voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. Wacht dus niet te lang met het reserveren van tickets.

Een verhaal over een bijzondere Vriendschap

De voorstelling draait om de vriendschap tussen twee mannen. Deze vriendschap ontstaat op een bijzondere manier. Philippe, een miljonair in een rolstoel, is op zoek naar een persoonlijke verzorger. Als Driss, een ex-gedetineerde afkomstig uit een arme buitenwijk, komt solliciteren voor deze functie is Philippe direct onder de indruk. Driss toont lef, keiharde overlevingsdrift en geen medelijden voor Philippe.

Eenmaal aangenomen als persoonlijke verzorger wordt Philippe’s leven op z’n kop gezet. De mannen dagen elkaar dagelijks uit en zo ontstaat er een intense vriendschap, die even kwetsbaar als ontroerend is.

 

Topcast met o.a. Huub Stapel

Huub Stapel speelt de rol van Philippe. Huub was al te zien in vele theater-, film- en televisierollen en is momenteel bezig met de laatste shows van zijn voorstelling MV². Hij is onder andere bekend van de films De Lift (1983), Flodder (1986) en Amsterdamned (1988) van Dick Maas.

Cyriel Guds, die de rol van Driss speelt, is een derdejaars student aan de Toneelacademie Maastricht en was tijdens zijn opleiding al te zien in Phaedra van de Utrechtse Spelen. Dat Guds geschikt is voor de rol van Driss, was snel duidelijk: bij zijn auditie gooide hij een glas water in het gezicht van Huub Stapel.

Naar de Franse succesfilm

Intouchables (vertaling: onaantastbaren) is een Franse film uit 2011. De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo. De film was in Frankrijk in 2011 de meest bekeken film en staat daar inmiddels in de top 3 van meest bezochte films in 2012 met 19 miljoen bezoekers. In Nederland trok de film meer dan een miljoen bezoekers. Wereldwijd is het de meest bezochte Franse film ooit.

Muziek uit de film

Van de film werd ook een muziekalbum uitgebracht. Naast Una Mattina en Fly, nummers van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi, bevat het album ook nummers van Omar Sy, Earth, Wind & Fire, George Benson en Nina Simone.

Bekijk hieronder de theatertrailer van Intouchables.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · · ·