Top 10 succesvolste boybands aller tijden

Geschreven door op 23 april 2015 om 11:44
One Direction - Fotocredits: Marc E. - (Flickr - CC BY 2.0)

Helemaal terug van weggeweest: Boybands. Of je ze nou verschrikkelijk of fantastisch vindt, ze zijn “hot”. Staat jouw favoriet op nummer 1?

Top 10 succesvolste boybands

Het komt met vlagen, maar tegenwoordig is de boyband gekte weer helemaal terug. Hoeveel boybands zijn er nou eigenlijk de revue al gepasseerd en waren ze een beetje goed? ArtiestenNieuws zocht het voor je uit en stelde een top 10 samen. Ben je het eens met ons lijstje?


 BOYBANDS 10 – BLUE

Onze nummer 10 komt uit Londen en bestaat uit: Antony Costa, Duncan James, Lee Ryan en Simon Webbe. Blue werd opgericht in 2000 en brak door met het nummer “Too Close”. Ze zouden 5 jaar lang actief zijn en maar liefst 15 miljoen platen verkopen.

Ook werkten ze samen met grote artiesten zoals Elton John waarmee ze samen het nummer “Sorry seems to be the hardest word” zongen. Alleen al door dat nummer verdienen de mannen van Blue een plaats in deze top 10.

YouTube player

BOYBANDS 9 – BOYZONE

In 1993 bedacht de Ierse Louis Walsh dat hij wel een Boyband wilde managen, dus hij liet meer dan 300 jongens auditie doen en koos daaruit 5 gelukkigen. Dat waren: Keith Duffy, Michael Graham, Ronan Keating, Shane Lynch en Stephen Gately.

Het duurde nog een tijdje voordat Boyzone ook echt doorbrak maar met de cover van “Love Me for a Reason” lukte het dan eindelijk. In de 7 jaar dat ze actief waren verkochten ze 25 miljoen platen en stonden 5 van hun albums op nummer 1, in de UK.

YouTube player

 


BOYBANDS 8 – JONAS BROTHERS

De gebroeders Jonas begonnen hun muzikale carrière al in 2005 maar werden pas echt groot toen ze een rol kregen in de Disney serie “Hannah Montana” met Miley Cyrus. Ze werden in record tempo populairder en kregen in 2009 zelfs hun eigen serie op het Disney Channel getiteld: JONAS.

Tegelijkertijd bleven ze muziek maken en lieten ze harten van menig tienermeisje sneller kloppen. De Jonas Brothers gingen in 2013 uit elkaar maar verkochten terwijl ze actief waren ruim 17 miljoen albums.

YouTube player

BOYBANDS 7 – TAKE THAT

De groep waar Robbie Williams groot in is geworden en de meest succesvolle boyband uit Engeland. Take That werd groot met nummers als: “It Only Takes a Minute” en “Why Can’t I Wake Up with You”.

Na wat interne strubbelingen besloot Williams de groep in 1995 te verlaten om zich te focussen op een solo carrière. Maar zelfs zonder Robbie bleef de groep succesvol. In 2014 scoorden ze alweer hun 12de nummer 1 hit met “These Days”. Ze verkochten tot nu toe ruim 45 miljoen platen.

YouTube player

BOYBANDS 6 – WESTLIFE

Vooralsnog lijken de meeste boybands toch van de Britse eilanden afkomstig. Echter, Westlife werd in 1998 opgericht in Ierland.

Zij beleefden hun grote doorbraak in het voorprogramma van Boyzone en de Backstreet Boys. Kort daarna brachten ze hun eerste single “Swear It Again” uit die twee weken lang op nummer 1 stond. Uiteindelijk bleef Westlife 14 jaar actief en verkochten ze 50 miljoen platen.

YouTube player

BOYBANDS 5 – NSYNC

Nadat Chris Kirkpatrick afgewezen was voor de Backstreet Boys besloot hij het er niet bij te laten zitten. Hij belde wat vrienden met het idee om een boyband op te richten ,vond een producer en NSYNC was geboren. Maar succes zou nog even op zich laten wachten, hun eerste album kwam op nummer 82 binnen en de eerste singles wilden ook niet lukken.

Toen de bandleden een concert mochten doen omdat de Backstreetboys hadden afgezegd begon het grote succes. In 2002 staakten ze het muziek maken voor een “tijdelijke pauze” maar sindsdien is er niets meer van NSYNC vernomen. Wel van Justin Timberlake die een solo carrière begon. Toch was NSYNC goed voor zo’n 50 miljoen verkochte platen.

YouTube player

BOYBANDS 4 – BOYZ II MEN

Geen groep op deze lijst was zo lang actief als Boyz II Men, sterker nog ze zijn nog steeds actief. Met soulvolle nummers braken ze al snel door. Zo was hun single “End of the Road” een internationaal succes waarmee ze het record “Langste periode op nummer 1” van Elvis Presley braken, de single zou er 13 weken blijven staan.

Ze hebben tot nu toe ruim 60 miljoen platen verkocht, maar wie weet wat Boys II Men ons nog gaat brengen.

YouTube player

BOYBANDS 3 – ONE DIRECTION

Je dacht misschien al, staan ze überhaupt op deze lijst? Alhoewel One Direction nog lang niet kan tippen aan de verkopen van de andere groepen op deze lijst, staan ze toch op de derde plaats. Want ze gaan als een speer en zijn in record tempo succesvol geworden.

Waar sommige van deze groepen jaren nodig hadden om groot te worden geldt dat niet voor One Direction, met een indrukwekkend aantal nummer 1 hits en een enorme fanbase kunnen we nog veel van ze verwachten. Dan moeten ze natuurlijk wel bij elkaar blijven…

YouTube player

BOYBANDS 2 – NEW KIDS ON THE BLOCK 

Nee niet de mannen uit Maaskantje, maar een Amerikaanse boyband uit de jaren 80. Het fenomeen “boyband” zoals we dat nu kennen begon misschien wel bij deze groep. Het was voor het eerst dat een band werd samengesteld door een producer door middel van audities.

New Kids On The Block was een doorslaand succes en dat is terug te zien in hun plaat verkopen, ze verkochten er maar liefst 80 miljoen. Even terug naar de jaren 80 kleding stijl kan met de clip hieronder.

YouTube player

BOYBANDS 1 – BACKSTREETBOYS

Hoe kan het ook anders, veruit de meest succesvolle boyband tot nu toe: de Backstreetboys. Met Nick, Howie, AJ, Kevin en Brian hadden ze de sterren. Met diepzinnige liefdesliedjes hadden ze de muziek.

Tot begin 2000 scoorden ze hit na hit maar daarna was het even stil. Sinds 2005 zijn ze weer actief, maar ze zijn niet meer zo succesvol als ze ooit waren. Toch verkochten ze maar liefst 130 miljoen platen! Met een van hun succesvolste nummers gaan we nog even terug naar de goede oude tijd.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.