Laura Jansen en Tom Chaplin (Keane) in duet voor Serious Request (VIDEO)

Geschreven door op 4 december 2012 om 11:20
Laura Jansen - Fotocredits Amw9991 (Wikimedia Commons)

Het themanummer van Serious Request 2012 wordt gemaakt door Laura Jansen, die daarvoor de samenwerking aanging met Tom Chaplin. De zanger van Keane maakte samen met de Nederlandse het nummer ‘Same Heart’. 

Het nummer ging zojuist in première bij Giel Beelen op 3FM, waar Laura Jansen in de studio aanwezig was. In een interview met Nu.nl laat ze weten erg enthousiast te zijn over het duet. “Het is een liedje dat geschreven is in duetvorm. Ik had gehoopt dat hij de zanger zou zijn. Een hoog gegrepen doel, want ik ben al heel lang fan van Keane.”

 

Laura Jansen - Fotocredits Amw9991 (Wikimedia Commons)

Laura Jansen – Fotocredits Amw9991 (Wikimedia Commons)

Ze erkent dat er haar voor een droom uitkwam toen Chaplin haar verzoek positief beantwoorde. “Hij vertelde me dat het gelijk emotioneel bij hem binnenkwam, dat is voor mij het aller grootste compliment.”

Serious Request draait dit jaar om het voorkomen van onnodige kindersterfte in derdewereldlanden.  Jansen erkent in het interview dat het nummer niet helemaal daarop gericht is. “Het is een liedje dat niet heel specifiek daarover gaat. Maar het is in dienst van de campagne, om mensen het gevoel te geven dat ze iets kunnen doen.”  Ze vervolgt: “Ik heb een heel globaal insteekpunt genomen. Hoop ontstaat als je herkent dat iedereen ondanks alle verschillen hetzelfde is, met dezelfde problemen en hetzelfde hart dat eronder klopt.”

De single Same Heart is vandaag officieel uitgebracht en is te koop in de iTunes Store. De single kost €0,99 en de opbrengst daarvan gaat volledig naar Serious Request 2012.

Laura Jansen ft. Tom Chaplin – Same Heart

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.