3FM Serious Request: Lifeline, wat kunnen we verwachten?

Geschreven door op 29 november 2018 om 13:43
Logo 3FM Serious Request

Deze kerst helaas geen glazen huis, maar wel 3Fm Serious Request: de Lifeline. Dit jaar ziet het evenement, dat begint op 17 december 2018, er compleet anders uit. Hoe gaan de radio-dj’s dit jaar geld binnen halen voor het Rode Kruis?

3FM Serious Request: de Lifeline

Traditiegetrouw zit heel Nederland de week voor kerst voor de tv, of staan we massaal bij het 3FM Glazen Huis. Dit jaar wordt het hele programma omgegooid. Geen Glazen Huis en geen dj’s opgesloten zonder eten. Komend jaar gaan er drie dj-duo’s op pad voor het Rode Kruis. Binnen zes dagen lopen zij naar ‘Headquarters’ TivoliVredenburg in Utrecht. De week start op maandag 17 december en eindigt op maandag 24 december 2018 in het hoofdkwartier.

De wandeltocht begint voor 3FM-ers Sander en Eva op Vlieland. Rob en Jorien starten in Weert en grappenmakers Mark en Ramon bijten het spits af in Hengelo. De dj’s komen tijdens hun wandelroute langs verschillende inzamelacties, om zo de cheques op te halen. Slaapplekken en eten moeten tijdens de tocht zelf geregeld worden!

Hoofdkwartier TivoliVredenburg

Het centrum van de inzamelweek is het Utrechtse TivoliVredenburg. Tijdens het evenement vinden hier allerlei workshops, concerten, karaoke en lezingen plaats. Vanuit het hoofdkwartier krijgen de radiomakers, die door Nederland lopen, verschillende opdrachten die uitgevoerd moeten worden. Ook wordt er vanuit het Utrechtse poppodium radio gemaakt en is het naast deze activiteiten ook mogelijk om hier geld te doneren.

De goede doelen

Wat goede doelen betreft is er dit jaar ook het een en ander veranderd. Tijdens de Lifeline kun je de keuze maken uit maar liefst drie goede doelen, allemaal gesteund door het Rode Kruis. Hieronder een overzicht van de doelen waar de dj’s dit jaar voor strijden:

  • Bescherming tegen natuurgeweld
  • Reanimatie in Nederland
  • Noodhulp bij oorlog & conflicten

Kom in actie!

Natuurlijk kan iedereen zelf in actie komen! Tijdens 3FM Serious Request: de Lifeline komen Sander, Eva, Rob, Jorien, Mark en Ramon naar een aantal zelfbedachte acties toe, om daar hun steentje bij te dragen. Ook is het mogelijk om de duo’s een maaltijd of slaapplek aan te bieden. Daarvoor meld je je aan via seriousrequest@3fm.nl. Op de website van 3FM Serious Request is het mogelijk een eigen actie op te zetten, een actie te steunen of een kant-en-klare actie te beginnen.

 

Bron: TivoliVredenburg, www.npo3fm.nl/seriousrequest

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.