Super-Sonic Jazz Festival voor tweede keer naar Amsterdamse kerken

Geschreven door op 11 oktober 2018 om 14:55
Yaeji, Hitklup At The Movies, Super-Sonic Jazz Festival- Paradiso Amsterdam - Foto: Photo RNW.org (Flickr, CC BY-ND 2.0) Black Pumas

Super-Sonic Jazz Festival vindt dit jaar wederom plaats in de sfeervolle setting van diverse kerken in Amsterdam. Het jazzfestival duurt zes dagen en heeft maar liefst vijf locaties.

Zes dagen Super-Sonic Jazz Festival

Super-Sonic Jazz Festival is te bezoeken van 13 tot en met 18 november 2018. Het festival heeft een uiteenlopend programma verdeeld over zes dagen en vijf verschillende locaties in Amsterdam. Bezoekers kunnen genieten van vernieuwende jazzmuziek in de Amstelkerk, Vondelkerk, De Duif, de Hofkerk en voormalige kerk ParadisoOp het programma staan onder andere de artiesten Archie Shepp, Tigran Hamasyan en Beverly Glenn Copeland. Naast veel muziek is er op het festival ook een lezing van Erik Scherder over de invloed van muziek op het brein.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop per afzonderlijk evenement van het jazzfestival. Tickets zijn verkrijgbaar via Paradiso.

‘Jazz is niet suf’

Het jazzfestival in Amsterdam wordt georganiseerd door Paradiso en het label ‘Super-Sonic Jazz’. Met het festival wil de organisatie jazzmuziek dichter bij het publiek brengen. Dit wordt gerealiseerd door middel van een zeer uiteenlopend programma bestaande uit intieme optredens in Amsterdamse kerken.

“Wij willen met het label Super-Sonic Jazz en met het festival in Amsterdam jazzmuziek in een nieuw licht zetten. Jazzmuziek of vrije muziek is altijd in ontwikkeling en vernieuwend.” Laat Vincent Tenzer van Super-Sonic Jazz weten. Ook is Super-Sonic bedoeld om jongeren te inspireren met jazzmuziek zodat zij hier hun eigen interpretatie aan kunnen geven en er een nieuwe flow van innovatie ontstaat.

 

Bronnen: Paradiso, Vincent Tenzer

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.