Ethio-jazzmuzikant Mulatu Astatke in september naar Paradiso

Geschreven door op 2 mei 2018 om 11:12
Mulatu Astatke - Credits: By Tore Sætre [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Common

Mulatu Astatke komt naar Nederland! De muzikant die bekend staat als de vader van de Ethiopische jazzmuziek treedt in september op in Paradiso Amsterdam. 

Mulatu Astatke naar Paradiso

Jazzmuzikant Mulatu Astatke keert in september terug naar Nederland. De Afrikaan staat dinsdag 18 september 2018 in Amsterdams poppodium Paradiso.

De vader van de Ethiopische jazzmuziek is aankomende zomer ook te vinden op North Sea Jazz. De jazzartiest laat zijn kunsten zien én horen tijdens het festival op zondag 15 juli.

Kaartverkoop

Tickets voor Mulatu Astatke in Paradiso zijn onder andere verkrijgbaar via de website van Ticketmaster. De online verkoop start op vrijdag 4 mei 2018 om 10.00 uur.

Vader van de Ethiopische jazzmuziek

Dat Mulatu bekend staat als de vader van de Ethiopische jazzmuziek is niet voor niets. Tijdens de hoogtijdagen van de Ethiopische jazz in de jaren 70 speelde hij mee op alle belangrijke instrumentale albums.

De 74-jarige muzikant studeerde als eerste Afrikaanse student aan het gerenommeerde ‘Berklee College of Music’. Daar combineerde hij jazz, latin en traditionele Ethiopische muziek. Eenmaal teruggekeerd naar zijn thuisland introduceerde hij instrumenten als de vibrafoon, keyboard, conga’s en de bongo in zijn muziek.

Veelvuldig gesampled

Zijn muziek inspireert vandaag de dag nog altijd veel muzikanten. Ondere andere Nas en Kanye West gebruikten nummers van Astatke als sample.

Bron: Paradiso 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.